Прогнози за 09.10.2017

Футболни прогнози

След равенството с Македония, италианските национали загубиха шансовете за първото място в група G, но поне задържането на второто място остава в техни ръце в гостуването им на Албания. Лидера в същата група- Испания гостува на последният Израел в протоколен мач.

По същото време, Украйна и Хърватия ще изиграят истинско дерби, от което ще бъде решена съдбата на втората позиция в квалификационна група I. Същата е ситуацията и в група D, където националите на Уелс имат лек превес пред гостуващият тим на Ирландия.

Албания – Италия

Националите на Македония успяха сериозно да разочароват Италия преди няколко дни, когато мачът между двата отбора завърши с равенство 1-1. Резултатът уби надеждите на италианците за борба с Испания за първото място в квалификационна група G. Единственото, което остана за Италия е да дочака съперника си в баражите.

За домакините в днешната среща вече е твърде късно да се преборят за второто място, след като разликата между тях и Италия се равнява на седем точки , но победа разбира се ще изглежда доста престижно. Успехът им дори ще бъде първия, след като двата отбора имат общо три изиграни мача, в които безапелационен победител е Италия.

  • Начало на срещата: 21:45
  • Прогноза: 2, Над 2.5 гола

Израел – Испания

Двата отбора вече знаят своята съдба, така че днешната среща ще бъде по- скоро протоколна, отколкото турнирна. Испания е сигурен участник на Световното догодина в Русия, след грешката на Италия в мача с Македония. Естествено, Ла Фурия ще иска да завърши квалификациите с победа, особено след като за целият цикъл, отбора не записа нито една загуба.

Домакините от Израел от своя страна ще трябва да мислят за следващият голям футболен форум. Тимът заема четвъртото място във временното класиране, далеч от каквито и да е било шансове за нещо повече. Пред собствена публика, националите на Израел постигнаха едва една победа и цели три поражения.

  • Начало на срещата: 21:45
  • Прогноза: 2, Над 2.5 гола

Украйна – Хърватия

По- интересен ще е сблъсъка между Украйна и Хърватия, които ще трябва да решат кой от тях ще участва на баражите за класиране на Мондиала догодина. Двата отбора имат еднакъв брой точки, като единствено по- добрата голова разлика носи второто място на хърватите. До тук се стигна, след като миналата седмица, Хърватия не успя да отстрани предпоследния отбор на Финландия, завършвайки наравно.

По същото време, домакините успяха да постигнат убедителна победа с последния в таблицата тим на Косово, запазвайки интригата в група I до последно. Две победи и две загуби има състава на Хърватия далеч от дома, а Украйна няма загуба на собствен терен с три победи и едно равенство на своята сметка. Общо три срещи са изиграли двата отбора помежду си, като виждаме две равенства и една победа за Хърватия от март месец, тази година.

  • Начало на срещата: 21:45
  • Прогноза: 2, Под 2.5 гола

Уелс – Ирландия

Подобна е ситуацията и в квалификационна група D. Националите на Уелс заемат второто място, като имат едва една точка повече в атива си от третия- Ирландия. Домакините все още нямат допусната загуба от началото на квалификациите, като това ще трябва да се запази, ако искат да играят на баражите.

Две победи и две равенства има на своята сметка отбора на Уелс пред собствена публика, колкото има и Ирландия в гостуванията си. Общо пет за изиграните мача до сега между тези два отбора, като ирландците имат две победи, а в три от случаите отборите са стигали до равенство. Двете нули бяха и крайният резултат в последната изиграна среща през март месец.

  • Начало на срещата: 21:45
  • Прогноза: 1Х, Под 2.5 гола