Стратегия за залагане срещу аутсайдера

Всеки в началото е използвал подобна стратегия за залагане срещу аутсайдера, без дори да предполага това. Търсенето на победа за фаворита е често срещано явление и много хора залагат именно по този начин. В тази статия ще ви представим един малко по-различен метод за залагане, който да увеличи шансовете ви за печалба.

Ще разгледаме основните проблеми на стратегията и как може да се справим с тях. За успешното й прилагане вие се нуждаете от постоянство и стриктно спазване на всяко едно от поставените ни условия. Не се опитвайте да променяте нищо по стратегията, защото това може да намали ползата й.

Базисна основа на стратегията

пълен стадион очаква мач на европейски футболен гранд срещу скромен съперник

При този метод за залагане шансовете за успех са много високи, но и печалбите са сравнително по-ниски. Ще залагаме срещу аутсайдерите, което обикновено е придружено с малки коефициенти в букмейкърите. Това е така, заради по-голямата вероятност събитието да стане факт. Например, ако се насочим към двубой, в който фаворита е оценен с коефициент 1.30, то при залог от 10 лв ние ще спечелим чисто 3 лв.

Това не е особено оправдан залог, защото може да изгубите доста повече пари, отколкото да спечелите. Коефициентите са един от основните проблеми при залагането срещу аутсайдера. В повечето случаи те са много ниски и не си заслужават риска. Шансовете за печалба в подобни ситуации са много високи, но потенциалната сума е минимална.

Затова ви предлагаме да се насочите към спортните борси, където може да залагате само със “за” и “срещу”. Коефициентите са значително по-високи от букмейкърските къщи, а и разполагате с опции за продажба на залог, ако смятате, че прогнозата ви ще се окаже неуспешна. Място, където може да извършвате подобен вид залагания на борсата, е betfair. Тяхната борса е водеща в този бизнес и предлага уникални екстри за потребителите си.

За какво е нужно да внимаваме ?

Подобно на друг вид стратегии и начини за залагане трябва да обърнете сериозно внимание на редица фактори. Залагането на фаворита не винаги е придружено с голяма доза сигурност. Трябва да обърнете сериозно внимание на временната форма, в която се намира отборът фаворит, както и тази на аутсайдера в срещата. Не залагайте за фаворит, който се намира в лоша форма или видимо изпитва проблеми.

Подобни отбори във временна криза са много опасни и могат да загубят в най-неочаквани моменти. Аутсайдерите често навлизат в добри форми и успяват да изненадат някой от по-предно класираните отбори. Внимавайте със статистиката помежду им. В местни и регионални дербита не рядко се случва по-непретенциозния отбор да стигне до успех.

Като цяло ви съветваме да разгледате статистиката, формата на отборите и да прочетете за последните новини около двата тима. Обърнете внимание на възможни отсъстващи играчи, поради контузии или наказания. Ако фаворитът изпитва проблеми с ключови фигури от състава, то е възможно аутсайдерът да поднесе неочаквана изненада.

Как да използваме стратегията ?

стратегията за залагане срещу аутсайдера е успешна

Отново напомняме, че стратегията се използва в спортните борси. Препоръчваме ви спортната борса на Betfair, която позволява регистрации от България. Отново ще разгледаме подобен случай, в който търсим успех на фаворита и залагаме срещу аутсайдера. Ако на спортната борса коефициентът за залог “срещу” аутсайдера е около 7, то вие рискувате 35 лв, за да спечелите близо 5 лв чиста печалба.

Трябва, обаче, да поясним, че при залог срещу аутсайдера, вие залагате реално на двоен шанс за фаворита, което е с доста висок процент за успех. В букмейкърите няма да откриете подобен коефициент, който да създаде подобна потенциална печалба. Обикновено в букмейкърските къщи при коефициент от 1.30 за домакина, двойният шанс ще е около 1.10-1.12. Така благодарение на спортната борса вие ще успеете да припечелите много по-бързо, а и ще намалите значително риска за загуба.

Недостатъци

Наложително е да обърнем внимание на недостатъците на стратегията за залагане срещу аутсайдера. Важно е вие да сте запознати с тях още от самото начало. Като една от отрицателните черти, може да причислим ниските коефициенти.

Това не позволява на залагащите бързо трупане на средства в акаунта. За да се стигне до висока сума, трябва да сте извършили поредица от успешни залози. Възможно е, обаче, един от тях да се окаже непечеливш и тогава вие ще се нуждаете от дълга победна серия, за да надвиете борсата.

Оценка и препоръки

Определено може да поставим сравнително висока оценка на тази стратегия. Уповаваме се главно на високата вероятност за печалба и добрите коефициенти, които се предлагат на спортните борси. Те са драстично по-високи от стандартните в букмейкърите. Тук възможностите за залог са две – “за” и “срещу”. Ако сте направили залози срещу аутсайдера, това означава, че търсите двоен шанс за фаворита, което е твърде вероятно да се случи.

Определяйте своите залози внимателно и разглеждайте детайлно подробностите за самия мач. Не създавайте залози, които не са обосновани. Внимателното преглеждане на статистиката и новините преди даден двубой ще покачи вероятността ви за успех. Нужно е при залагането да сте определили какви са шансовете ви за печалба и дали рискът си заслужава. Следвайте нашите инструкции и препоръчани стратегии за печелишви залози, за да спечелите повече от залози си.