Bitcoin за залагания

Най-популярната криптовалута в момента е bitcoin. Хора от цял свят следят с интерес как варира тя в последно време, а много от тях, дори успяха да припечелят добри суми от това. От 2016 година букмейкърите също се насочиха към обогатяване на своите разплащателни методи и добавиха биткойна, като практичен начин за плащане.

Чрез него вие запазвате анонимност и може да участвате в онлайн залагания, дори те да са забранени в съответната държава. За плащания посредством bitcoin се нуждаете от биткойн портфейл, където да ги съхранявате. Прочетете статията докрай, за да научите много интересни факти, затова как да залагате с bitcoin бързо и лесно.

Какво предствалява?

монета от криптовалутата биткойн

Валутата bitcoin е създадена през 2008 година. САЩ я признава, като първата официална виртуална валута. Това означава, че не е обвързана с ничия икономика и правителство. Нито една страна не може да има претенции към биткойна. Това си е напълно дигитализирана валута, която в някои случаи бива използвана и за незаконни цели.

Анонимността, която гарантира не винаги се използва за законосъобразни действия. Потребителите на дълбоката мрежа често я употребяват за плащания към отделни търговци на черния пазар. Нека, обаче, да разгледаме позитивните й страни, които всеки от нас може да използва свободно.

Биткойн започва да спонсорира някои спортове, като през 2014 г. е официален партньор на Super bowl. Тогава набира още по-голяма популярност и все повече потребители започват да я използват за различни цели. Стойността й в последно време нарастна в пъти.

Плащанията и преводите се извършват директно между потребителите, които използват bitcoin wallets. Осъществяването на транзакции се извършва посредством криптографски ключове, които подателя трябва да предостави на получателя.

Залагане с bitcoin

депозиране на биткойн в онлайн казина

Участието в развлекателни игри с bitcoin е напълно разрешено. Това трябва да става единствено в лицензирани и доказани букмейкърски компании. Ефбет и 1xbet доскоро имаха подобна услуга в своите сайтове, но я прекратиха. Не стана ясно какви са причините, въпреки че е много лесен метод сред залагащите.

Биткойнът позволява на много нелицензирани казина и сайтове за спортни залагания да я използват. Това е анонимна валута, която не принадлежи към нито една държава и трудно може да бъде наказан съответния сайт. Препоръчваме ви да не залагате в недоказани развлекателни игри. Може да останете измамени и манипулирани от съответния софтуер.

Участието ви сайтове за спортни залагания и казино игри е обвързано с верификация. При използване на bitcoin, обаче, съответната компания може да изиска още документи, за да удостовери вашето местонахождение и самоличност. Биткойна е трудно проследим, затова сайтове желаят да са сигурни, че не се регистрирате от страна, в която онлайн залаганията са напълно забранени.

Такси при използване на биткойни

Букмейкърите не налагат такси за депозиране на средства чрез биткойни. Ако вашият изисква тарифа, то явно има нещо съмнително. По-добре е да се пренасочите към друга компания, която позволява транзакции с биткойни и не налага допълнителни такси за своите потребители.

Единствено ви се налага да заплатите такса на съответния биткойн портфейл, който използвате. Тя е минимална и обикновено е в размер до 1% от общата сума. Не смятаме, че ще е някакъв проблем, защото отделните кредитни и дебитни карти, например, налагат доста по-високи тарифи на своите ползватели.

Търговците също трябва да са доволни от използването на биткойни в техните сайтове. На тях се начислява такса в максимален размер до 2%. Сравнение с данъците наложени от банките това е изключително минимална сума. Част от банките ги таксуват с до 5%. Така, че и за букмейкърите е добре да разполагат с възможност за биткойн транзакции.

Сигурност и защита на bitcoin

онлайн сигурност при движения на криптовалути

Защитата на вашите средства е изцяло във ваши ръце. Биткойните се съхраняват от самия потребител, като единствено той има достъп до тях. Bitcoin wallets са създадени по един по-различен начин, отколкото обикновените банки. Биткойните ви не се съхраняват в общ трезор с тези на други потребители, а всеки си има свое място, до което само той има достъп.

Ключовете и адресите ви се запазват под формата на низ от букви и числа, които са неразгадаеми. Никой не може да проследи вашето местонахождение. Транзакциите са необратими, което не позволява опити за манипулация от страна на клиенти и търговци. Чувствайте се сигурни, докато използвате отделните портфейли. Средствата ви са по-защитени, отколкото в банка.

Теглене на средства

Ако търговецът разполага с възможност за депозиране чрез биткойни, то би трябвало да е наличен и метод за прехвърляне на заработените средства към биткойн портфейл. За да извършите подобен вид транзакция трябва да генерирате и предоставите на букмейкъра адреса, където да бъдат изпратени парите ви под формата на биткойни. Веднага след обработване на заявката ви ще получите средствата си в портфейла.

Оценка и препоръки

Съветваме ви, ако имате възможност, да залагате с bitcoin. Това е един от няколкото практични и удобни разплащателни методи. Набира все по-голяма популярност и се използва от доста търговци. Надяваме се, че букмейкърските компании също ще го добавят към своите начини за плащане в скоро време. Все още малка част от тях го предлагат на потребителите си.

Останахме доволни от самите биткойн портфейли и лесното извършване на всякакъв вид плащания. Таксите са минимални, а заявките се обработват за кратък период от време. Данните са криптирани под формата на дълги низове, което не позволява злоупотреба с тях. Всяка една транзакция се извършва от код за еднократно ползване.