Залагане с дебитни карти

Нека да разгледаме най-популярния начин за плащане. Дебитните карти вече сериозно заместват кешовите транзакции. Уникално удобен и практичен метод да извършвате покупки, да плащате битовите си сметки или да депозирате средства онлайн. Букмейкърите също се спират на тази опция в своите сайтове и предоставят възможност на клиентите си за бързи и сигурни транзакции с дебитни карти. Почти всяка търговска компания е добавила този разплащателен метод в своя сайт.

Ако извършвате депозити в същата валута, то букмейкърската компания едва ли ще ви наложи такса. Транзакциите се осъществяват много бързо, в рамките на няколко минути. За използването на дебитни карти се изисква наличие на средства в тях или сключен овърдрафт предварително с банката. Картите са свързани директно с банковата ви сметка, което позволява следене на баланса във всеки един момент.

виза и мастъркард дебитни карти

Банките също могат да контролират сметките ви и ако бъдат установени нерегламентирани плащания, то ще бъде блокиран достъпа до картата. В подобни случаи ще ви се наложи да потвърдите, че вие сте използвали устройството, а не някой друг. Някои банки налагат ограничения за депозиране към онлайн букмейкъри. Ако и вашата работи по този начин, то може да използвате онлайн портфейл за посредник. Предоставили сме голям избор в ръководството за залагане.

Основно ще се спрем на картите Visa и Mastercard. Те са най-разпространени в България и заслужават по-голямо внимание. Останалите или са рядко използвани, или често бива спиран достъпа до тях. Съветваме ви да изберете някой от продуктите на тези две компании, защото нямат ограничения и се използват съвсем свободно.

Предимства на дебитните карти

Плюсовете в залаганията с дебитни карти не са никак малко. По този начин вие ще извършвате депозити за кратко време, по възможно най-лесната процедура. Почти всички букмейкъри разполагат с този метод за разплащане, като дори стимулират потребителите си за подобни транзакции.

Залагането с дебитни карти ви дава право на участие в промоциите на съответния сайт. Получавате сигурен начин за транзакция, която се обработва сравнително кратко. Може да разгледате и метода за депозит през кредитна карта в нашето ръководство. Той се използва, ако не разполагате с налична сума в сметката си.

Потребителите, които са решени да залагат с дебитни карти, трябва да се насочат към букмейкърски сайтове, които са лицензирани в съответната страна. В България, например, дебитните карти могат да се използват за транзакции към Efbet, Winbet, Bet365 и Betfair.

Всеки от тях е лицензиран и строго следен от Държавната комисия по хазарта. Както споменахме, банките налагат ограничения при плащания към нерегламентирани търговци. При залагането в изброените сайтове няма да имате подобни проблеми. Свободно ще депозирате и теглите своите средства, без да ви бъдат създавани проблеми.

Депозирането се осъществява по достъпен начин за клиентите. Нужно е да бъде избран метода “дебитни карти” и да бъде попълнена коректна информация относно детайлите за банковата сметка. Изисква се въвеждане на името, изписано на латиница, адреса на сметката, дългия номер на картата, датата на изтичане и cvv кода.

Той се намира в горния ъгъл, като служи за проверка, дали наистина сте притежател на дебитната карта. Тегленето се изпълнява по абсолютно идентичен метод. При него, обаче, ще ви се наложи да изчакате малко по-дълго време, за да бъде обработена заявката ви. Обикновено това отнема от 2 до 5 работни дни.

Верификация на дебитна карта

при някой букмейкъри е нужна верификация на дебитната карта

Подобна процедура съществува в няколко букмейкъра. При регистрация в Betfair, то задължително ще трябва да удостоверите, че сте притежател на съответната карта. Необходимо е сканирано копие или качествена снимка, на която да присъстват първите и последните четири цифри от дългия номер. Препоръчително е останалите да бъдат закрити. CVV кода е наложително да остане невидим. Той се използва само от вас и никой друг не трябва да разполага с него.

Сигурност на сметката

Към дебитните карти действат редица мерки за сигурност, които предпазват потребителите. CVV кода изпълнява точно тази функция. Той е ограничителна мярка за достъп до картата. Използва се единствено от собственика й. Също така дебитните карти разполагат със сигурна защита, която се предвижда от самата банка. Ако бъдат установени транзакции на суми, каквито не е имало досега, то достъпа до картата ще бъде блокиран.

Например, ако извършвате залози само до 30-40 лв, но изведнъж те нарастнат до 3000-4000 лв, то ще бъде наложено ограничение. В такава ситуация се налага да посетите банката си и да информирате неин служител, че вие сте извършили транзакцията. За разлика от кредитните карти, обаче, тук вашите суми не се обезпечават, ако бъде злоупотребено с тях. Това е една от причините, поради които не се облага с такси използването им.

Такси за залагане с дебитна карта

Рядкост са букмейкърите, които налагат такси на свои потребители, използващи дебитна карта, като разплащателен метод. Това е основната причина този начин за плащане да е толкова популярен сред залагащите. Възползвате се от мигновено депозиране, без да доплащате никакви допълнителни тарифи. Вероятност да бъдете таксуван има, ако депозирате в различна валута или нямате налични средства в своята сметка.

Нашата оценка

В наши дни всеки, който разполага с дебитна карта има възможност за лесно плащане онлайн. Абослютно всяка банка предлага подобна услуга, като такси за откриване на карти няма. Може да участвате в десетки сайтове за залагания. Сумите се превеждат моментално в игралната сметка, без да бъдат таксувани.

Дебитните карти се използват и като алтернативен вариант при регистриране в различни онлайн портфейли. Препоръчително е да си създадете такъв, ако банката не позволява участие в сайтове за залагания. Разгледайте останалите разплащателни методи в нашето онлайн ръководство за залагане, за да откриете този, който ви е най-удобен.