Залагане с American Express

Днес ще ви запознаем с един от най-популярните начини за плащане зад океана. Американ експрес е доказана разплащателна система, която обслужва милиони потребители по цял свят. В Европа не е особено разпространена, но се използва от достатъчно потребители.

Кредитните карти на компанията, обаче, не са особено ефективни, ако ще ги използвате за залагания. В статията ще ви разясним защо това е така и защо букмейкърите не ги добавят в своите опции за транзакции.

История на компанията

банкови карти включително америкън експрес

Компанията е основана през 50-те години на 19-ти век в САЩ. В началото се занимава основно с доставяне на продукти в Ню Йорк, но впоследствие се превръща в републиканска. American express започва с издаването на карти през средата на миналия век.

Те предизвикват голям интерес от страна на американци и масово започва тяхната употреба. Постепенно започват да се издават различни карти, които да обогатят портфолиото на компанията. Създадени биват карти за различните класи, като хората от най-висшите слоеве получавали златни или платинени карти.

В момента картите на американ експрес са сред най-използваните в Америка. У нас, обаче, не стои точно така въпроса. От началото на 2017-та година бе преустановено издаването на карти на American express. Това стана факт, след като ощенска банка реши да спре тази си услуга, а клиентите, притежатели на подобен вид карти, трябваше да се насочат към друг вид продукти.

Какво предлага американ експрес ?

Компанията предлага издаване на кредитни карти, откриване на банкови сметки и плащане с чекове. В Америка над 20% от всички парични преводи се извършват благодарение на кредитните карти на Американ експрес. Това е най-използваната компания за подобен вид услуга. Според изследвания фирмата бива оценена на 15 милиарда долара.

Възможностите, които се предоставяха на хората използващи картите на American express, бяха изключително много. За жалост, обаче, пощенска банка спря издаването им. Българите вече не могат да разчитат на този вид карти, освен ако не живеят в чужбина. Те бяха заменени с популярните за нашата страна – Visa и Mastercard.

Залагания с American express

графика, показваща онлайн плащане

Факт е, че едва ли може да бъдем доволни от залагане с American express. Това е така, заради забраната за участие в онлайн хазартни игри в САЩ и Канада. Там развлекателните сайтове биват следени изкъсо, а на американци не се позволява участието им подобен вид дейност.

Някои европейски букмейкъри добавят American express, като възможност за извършване на депозит или теглене. Проблем, обаче, са високите такси, които биват начислявани. Депозирането в букмейкърските сайтове се разглежда, като директен превод в кеш и се начисляват високи лихви, непосилни за обикновения потребител.

Друга причина за липсата на Американ експрес в голяма част от букмейкърските къщи са високите такси, които се начисляват на търговците. Те обикновено достигат до около 5%, което си е една висока сума сравнение с другите карти. Visa и Mastercard таксуват букмейкърите с едва 2%.

Дори компании, които налагат такса при депозит, не успяват да се справят с тези на Am express. Дори да се намирате в чужбина и да сте избрали букмейкър, който позволява транзакции с американ експрес, ви съветваме да се насочите към друг вид разплащателен метод.

Има възможност за използване на различни онлайн портфейли, като посредници. В правилата и условията на част от букмейкърите, обаче, изрично е обяснено, че не се позволява подобен вид транзакции. Забранено е, дори превод от Am Ex посредством различни онлайн разплащателни методи, като Paypal или Skrill.

Как да си открия карта ?

Това вече не е актуален въпрос за нашата страна, след като пощенска банка преустанови тяхното издаване. Тя бе посредник на American express и работеше с подобен вид карти. Не бяха малко потребителите, които ги използваха, но пред тях не се откриваха необходимите възможности.

Както вече споменахме американската компания начислява високи такси на търговците, което ограничава фирмите използващи подобен разплащателен метод. Повечето от тях се насочват към популярни кредитни карти, имащи безброй възможности и сравнително ниски такси.

Сигурност

плащане с америкън експрес

American express е водеща компания, която има богат опит в издаването и поддържането на кредитни карти. През годините се е доказала, като една от най-сигурните в това отношение. За възможностите, които ни предоставя, разбира се, имаме доста забележки, но относно сигурността и защитата на личните данни сме убедени в надеждността.

Ако живеете в чужбина и използвате кредитните карти на Am Ex, бъдете спокойни и не се притеснявайте за своите средства. Разполагате с четирицифрен пин код, а и възможност за онлайн следене на баланса в картата ви.

American express онлайн

Това определено е най-добрата услуга, която предлага компанията. Разполагате със свой собствен профил, който ви дава възможност за постоянно следене на основни детайли около вашата сметка. Изключително удобна услуга, позволяваща контрол и следене за възможни злоупотреби с наличните средства.

Оценка на American express

Ако се намирате в САЩ и използвате картата за различни покупки и плащане на битови сметки, то може би сте доволни от нея. За онлайн залаганията не можем да твърдим, че това е най-добрия метод. Липсва в голяма част от букмейкърските компании, а и вече не е налична за България. Таксите са много високи и недостъпни за потребителите. Препоръчваме ви да се насочите към някой друг начин за онлайн плащане.