Залагане с кредитни карти

Кредитните карти са един от най-старите разплащателни методи. Появяват се още в средата на миналия век и се харесват на широката аудитория. Те бързо заменят плащането в кеш. Разликата с дебитните карти е в това, че средствата не се теглят от банковата сметка, а от отпуснатия кредитен лимит.

Вие може да се сдобиете с такъв от удобна за вас банка, като предварително договорите всички условия и суми, които да бъдат отпуснати. В наши дни кредити се отпускат, дори в супермаркети и бензиностанции, така че едва ли ще има проблем да се сдобиете с такъв.

три кредитни карти

В България най-използвани са кредитните карти на Visa и Mastercard. Хиляди потребители ежедневно извършват своите покупки посредством картите си. Нашата задача в тази статия е да ви запознаем с възможностите, които ви предлагат кредитните карти как да депозирате лесно към онлайн букмейкърите. Почти всяка развлекателна компания предлага на своите потребители подобен метод за депозит.

Най-разпространени отново са Visa и Mastercard, поради ниските такси за търговците. Кредитните карти на Am Ex, например, имат двойно по-високи тарифи и затова почти не присъстват в разплащателните методи. Разберете как да използвате своята карта за осъществяване на депозит или теглене от сайтовете за онлайн залагания.

Залагане с кредитни карти

Кредитните карти са налични във всеки един лицензиран букмейкър. Така, че това не би трябвало да ви създаде проблеми, ако сте решени да извъшрвате транзакции по този начин. Ако ще си откривате кредитна карта само за залагания, то се насочете към Visa или Mastercard. Главно те са позволени в онлайн букмейкърите, защото са лесни за използване, а и не се начисляват високи такси на търговците.

Кредитните карти позволяват депозиране на средства, дори да нямате налични в сметката си. Банката ще обработи вашата заявка и ще ги добави към дължимите суми, които трябва да върнете в определен срок. Възможно е да ви бъдат наложени такси и лихви при подобни разплащания. В някои случаи те са по-високи, защото плащанията в букмейкърски сайтове се разглеждат, като преводи в кеш.

За да осъществите превод към игралната сметка, е нужно да въведете данните от картата, като имена, банков адрес, номер на картата, CVV код и датата, когато изтича. Плащането ще се извърши моментално, като сумата автоматично ще бъде отбелязана в акаунта ви.

Тегленията се извършват по подобна процедура, като е необходимо преди това да удостоверите самоличността си, като предоставите лична карта или шофьорска книжка. Някои букмейкъри обработват заявката ви на мига, а други се нуждаят от определено време, за да завършат процедурата.

Какви такси се начисляват ?

има различни такси към банките при плащания с карти

Разплащанията в букмейкърските сайтове с кредитни карти по принцип не са обвързани с допълнителни тарифи. Малко са букмейкърите, които таксуват своите потребители, използващи този метод за плащане. Проверете правилата и условията за ползване на съответния сайт преди да депозирате средства, за да се запознаете с предвидените тарифи.

Съществуват и други варианти за таксуване, които се начисляват от съответната банка. Както споменахме, транзакциите ви се разглеждат, като кешови, така че върху тях се добавят лихви под формата на процент от общата сума. Внимавайте, защото те могат да достигнат до доста високи размери, като някои банки, дори удържат до 30% от преведените суми. Следете баланса в своята кредитна карта, за да не останете неприятно изненадани.

Къде да залагаме с кредитни карти ?

Почти всички букмейкъри, които имат издаден лиценз от Държавната комисия по хазарта, предлагат на своите клиенти възможност за депозиране посредством кредитни карти. Ще откриете подобни опции в Winbet, Bet365 и Efbet. Ако сте се насочили към използване на този разплащателен метод, то вие свободно ще може да го използвате във всеки букмейкър. Минималните депозити са в размер на 10 лв.

Сигурност на данните

Един от най-големите минуси на кредитните карти е, че се налага да предоставяте почти всички данни и детайли на банковата ви сметка. Ако не внимавате и не проверявате търговеца, то може да бъде злоупотребено с тях. Използвайте кредитни карти единствено в доказани онлайн магазини и букмейкърски сайтове. Не се доверявайте на услуги, които са със съмнителен произход. Защитата зависи изцяло от вас.

превенция срещу злоупотреби с картови детайли

Сумите в кредитните карти са защитени и застраховани. Ако бъдат откраднати или бъде злоупотребено с тях, може да потърсите вашите права и тяхното възстановяване. Тази процедура е допустима за всички и е подробно описана в Закона за потребителските кредити в България. Сумата ви ще бъде върната обратно, ако букмейкърският сайт бъде хакнат и вие загубите средствата от игралния си акаунт. Обикновено банките възстановяват депозити до около 2000 – 3000 лв.

Оценка и препоръки

Залагането с кредитни карти е лесна и законна процедура. Всеки букмейкър разполага с този вид разплащане. Депозитите ви се обработват на мига и веднага може да започнете с участието си в игрите на сайта. Не се нуждаете от налична сума в картата, за да извършите своята транзакция. Тегленията не са обременени с високи тарифи, но отнема известно време, докато получите своята сума.

Избягвайте преводи към съмнителни лица и компании с недоказан произход. Бъдете разумни и контролирайте своя баланс. Информирайте се за таксите и лихвите на съответната банка при извършване на кешови транзакции. Не на последно място, управлявайте своята кредитна карта по правилен начин и винаги я носете със себе си.