Арбитражни Залози – Какво Трябва да Знаете?

В този пост ще обсъдим един интересен вид спортен залог – арбитражни залози. Те са използвани от много играчи, защото носят добри доходи и шансове за постоянна печалба.

Само че те също крият рискове. Ако искате да станете добър арбитражен играч, ще се наложи да се запознаете с нещата в дълбочина. Ще трябва и да си направите акаунти в няколко букмейкъра, в случай че още не сте. Освен това се изисква следене и сравняване на коефициентите.

За последното ще ви свърши работа специален софтуер за арбитражни залози, за който също ще говорим в тази публикация. В общи линии ще обхванем цялата тема и ще ви кажем най-важното, което трябва да знаете за този вид залог. Съветваме ви да прочетете статията, ако тази тема ви вълнува.

Букмейкър Бонус Рейтинг Играй
Bet365
100 лв.* | Ревю
5.0
Играй
WINBET
200 лв.* | Ревю
4.8
Играй

*В сила са условията на букмейкърите!

Какво е арбитраж?

Видове залози, при които има печалба независимо от крайния резултат на събитието – така с две думи може да се опише терминът арбитражни залози. А по-дългото определение е, че един такъв залог включва в себе си няколко залога, направени при различни букмейкъри. Целта е да се покрият всички възможни изходи на мача. Още е известен и като сигурен залог.

Идеална Възможност за Арбитражен Залог

Ако например имаме коефициент от 2.20 за играч А и 1.90 за играч Б в един букмейкър, а пък друг онлайн портал дава коефициент от 1.90 за А и 2.20 за Б, имаме чудесна предпоставка за арбитраж. Можем например да заложим 100 лв. на играч А при първия букмейкър и още 100 лв. на играч Б при другия букмейкър. Когато играта приключи, общата сума, която ще имаме е 220 лв. Ще сме заложили общо 200 лв. (100 лв. при букмейкър 1 и 100 лв. букмейкър 2). Това означава, че чистата печалба е 20 лв. Разбира се, това е просто пример. Идеята е да ви ориентираме какво по-точно представляват тези арбитражни залози и каква е ролята им за играчите.

Залагането на този принцип може да крие някои рискове, поради което се препоръчва само за по-напреднали играчи, такива, които имат опит и са изградили добра хигиена на залагане. Един такъв риск би бил дадена среща да се отложи във времето, примерно с цял един ден, при което букмейкър 1 приема залога с нова дата, а букмейкър 2 изцяло го анулира. За вас това би означавало да загубите парите си безвъзвратно. Да не говорим, че има оператори, които налагат такси за теглене на печалбите. Понякога тези такси може да са по-големи от средствата, с които разполагате. Това би обезсмислило тегленето.

Арбитражен калкулатор

Арбитражен Калкулатор за Осъществяване на Вашите Арбитражни ЗалозиВ случай че не знаете колко точно пари трябва да заложите при отделните букмейкъри, може да използвате арбитражен калкулатор. Има доста такива онлайн. Там се въвеждат коефициентите, които сте намерили в няколко спортни портала, както и сумата, която смятате да отделите за залозите. След това калкулаторът ви изчислява по колко пари трябва да заложите във всеки букмейкър. Сумата обикновено не е закръглена. Например можете да видите 92.68 лв. или 23.23 лв. Това може да ви изиграе лоша шега с дадена букмейкърска къща, тъй като те не подкрепят арбитражни залози и биха могли да ви блокират акаунта.

За да избегнете това, прочетете съветите ни в края на този материал. Те ще ви помогнат да „залъжете“ операторите, че сте обикновен играч, който като всички останали има своите печалби и загуби. С помощта на арбитражен калкулатор можете с голяма точност да определите каква сума да заложите на отделните портали, но вие решавате дали да го направите, или не. Той служи за ориентир. В крайна сметка, много неща може да се променят за стотни от секундата и да превърнат една добра възможност в изгубена кауза или дори риск.

Софтуер за арбитражни залози

Ако искате успешно да правите арбитраж, трябва да разполагате с добър софтуер, който да открива подходящите възможности вместо вас. Ще ви бъде доста трудно сами да следите за сигурни залози, тъй като се налага да преглеждате информацията в редица букмейкъри на всеки няколко секунди. Това не е възможно, овен ако думите работа, развлечение, срещи с приятели и ангажименти не значат нищо за вас.

Най-Добрите Софтуери за Арбитражни ЗалозиДобрата новина е, че има специални програми, които следят необходимата информация и я опресняват постоянно, за да може винаги да сте наясно със сигурните арбитражни залози в наличност. Истината е, че броят на тези програми се увеличава с всеки изминал ден и е доста трудно за един новак да избере подходящия софтуер, който да им свърши работа. Хубавото е, че има няколко продукта, които вече са се утвърдили на пазара, популярни са и са се доказали като най-добрите. Останалите не са чак толкова успешни, а доста от тях не успяват да се задържат на пазара за дълго.

Важно е да знаете, че повечето от тези услуги се закупуват, въпреки че със сигурност бихте могли да откриете и доста безплатен софтуер за арбитражни залози. И тъй като това е инвестиция, добре е да изберете продукт, който наистина си заслужава. Освен това ще ви отнеме време да се научите да боравите с него. Дори може да се наложи да минете курс. Затова си помислете хубаво дали наистина ще се занимавате с арбитраж.

Много е важно програмата, на която се спрете, да е лесна за работа и да има приятен интерфейс. Това ще ви помогне по-бързо да се нагодите към нея. Освен това е хубаво да поддържат отдел клиенти, за да има къде да пращате въпросите си, в случай че нещо не ви е ясно. Също така е важно да отговарят бързо на запитванията ви, тъй като скоростта е ключов фактор при спортните арбитражи.

Една от най-добрите програми за момента е “OddStorm”. Тя обновява коефициентите със скоростта на светлината, което е изключително важно за поставянето на арбитраж. С нейна помощ, както и с арбитражен калкулатор, бихте могли да направите първия си успешен залог от този тип и да спечелите доста пари. Освен това програмата ви позволява да настроите от кои букмейкърски къщи да черпи информация. Което означава, че тя извлича данни само от портали, които ви интересуват. Без излишна информация.

Добрите Арбитражни Софтуери Избягват Грешните Коефициенти Още една добра новина е, че услугата филтрира грешните коефициенти. Истината е, че понякога операторите бъркат при нанасянето на ставките и могат, макар и рядко, да дадат по-висок коефициент на фаворита. След като обаче разберат грешката си, я поправят моментално. Точно това би ви изиграло лоша шега. Но благодарение на Оддсторм подобни проблеми няма да съществуват.

Как да избегнем рисковете?

Един основен проблем при сигурните или така наречените арбитражни залози е, че букмейкърите не обичат играчи, които използват този вид залог, тъй като това води до загуби, а никой портал за спортни залози не би искал да раздава пари.

Точно обратното, целта на всеки един сайт е да забогатява. Така че вашите печалби не биха се понравили на нито един оператор. Не че работата им не е свързана с изплащането на печалби, но истината е, че повечето компании биха ограничили достъпа ви до сайтовете си, ако разберат, че печелите огромни суми пари регулярно.

Например, биха могли да блокират акаунта ви, както и всички средства по него. Това не само ще ви попречи да правите арбитражни залози на определения портал, но и ще ви лиши от парите, които вече сте спечелили. За да избегнете реализирането на този неприятен сценарий, можете да предприемете няколко стъпки, които ще разгледаме тук сега.

 1. Ограничете лимита на тегленията и депозитите – вместо да теглите и депозирате през няколко дни, правете го веднъж месечно например. Възползвайте се от тази опция, която всеки онлайн букмейкър предлага. Чрез ограничаване депозитите и тегленията няма да се набивате много на очи. И операторът няма да се усъмни, че нещо странно се случва в акаунта ви.
 2. Залагайте кръгли суми, вместо с половинки и четвъртинки – когато изчислявате точната сума, която трябва да заложите на даден сайт, дали чрез арбитражен калкулатор, или пък сами, обикновено изчислението възлиза на нецяло число.

  Залагания с Кръгли СумиПри нормални обстоятелства, никой не би заложил 34,24 лв. или 67,09 лв., нали така? Всеки би избрал закръглена сума – например 20 лв. или 50 лв. Съответно ако използвате непълна сума, би изглеждало съмнително. Това определено ще сигнализира на оператора, че използвате арбитражни залози. А веднъж усетят ли се, че сте такъв играч, считайте акаунта си за ограничен или дори блокиран изцяло.

  Затова се придържайте към цели числа, когато правите залозите си. Например, ако трябва да заложите 67,09 лв., закръглете сумата на 68 лв. При всички случаи ще сте на печалба дори със закръглена сума, просто няма да отговаря изцяло на първоначалните ви изчисления.

 3. Губете от време на време – сами разбирате, че отстрани би изглеждало доста странно винаги да сте на печалба. Колкото и голям късметлия да сте, все някога човек губи. Затова се подсигурете, като имате някакви малки загуби от време на време. С това ще замажете очите на оператора и той няма да разбере, че правите арбитражни залози. На него определено няма да му хареса да вижда как печелите постоянно. Но със сигурност ще се зарадва, когато губите.

  Затова изберете си по-труден залог. Говорим за събитие, което има малки шансове да се случи. Например, заложете на по-малко вероятния отбор да спечели. Излишно е да споменаваме, че не трябва да залагате всичките си пари. Спрете се на някаква скромна сума, но не твърде малка, за да изглежда съмнително – например, не залагайте 10 лв., а вместо това опитайте с по-голямо число, но такова, което няма да ви изпразни джоба, разбира се.

  Основната идея е да поддържате имидж на обикновен играч, който има своите възходи и спадове. Затова трябва да имате и печалби, и загуби в профила си. Но само вие ще знаете, че през това време средствата ви всъщност се увеличават.

 4. Залагане на Брой Корнери в Една СрещаПравете и други видове залози – например залагайте на живо или пускайте прави колонки. Невинаги трябва да се хвърляте на сложните залози. Освен това може да опитате да познаете изхода от спорт, който не познавате много добре. Гледайте да не се въртите около едни и същи срещи. Разнообразявайте от време на време, за да не се набивате на очи, когато правите арбитражни залози.

И така, това беше всичко, което искахме да споделим с вас за арбитража. Надяваме се, че информацията ви е била полезна и ще ви помогне да започнете да правите подобни залози с увереността на един напреднал играч.