Apple Pay в залаганията

В този материал ще ви запознаем с един сравнително нов метод за разплащане. Apple pay набира широка популярност сред собствениците на устройства с марката apple. Те могат да използват свободно този начин за плащане само с пръстов отпечатък.

От скоро някои букмейкъри се насочиха към него и го добавиха към своите основни методи за транзакции. Те са съвсем малко, но се очаква все повече да се ориентират към него, защото притежателите на iPhone и iPad се увеличават значително в последните няколко години.

Какво представлява Apple pay?

онлайн портфейл на мобилни телефони iphone

Apple pay или както на български се произнася епъл пей, е едни иновативен продукт, който намира приложение в много сфери. Достъпен е за всички притежатели на iPhone, iPad, часовници apple или mac компютри. Всеки един от тях има сензор за пръстов отпечатък, който служи за потвърждение, че вие извършвате плащането.

Apple pay все още не е толкова популярен сред родните потребители, макар много от тях да се насочват именно към iPhone. Търговците явно и те не са съвсем подготвени за това софтуерно приложение, което е изключително креативно и бързо приложимо.

Apple pay навярно е електронен портфейл, в който вие може да съхранявате наведнъж няколко карти. За целта трябва да сканирате чрез устройството вашата карта, като по този начин тя ще бъде дигитализирана. Лесно ще извършвате десетки плащания само с един пръстов отпечатък. Звучи наистина много удобно и приложимо в натовареното и забързано ежедневие. Да се надяваме, че все повече хора ще се насочат към този разплащателен метод.

Залагания с Apple pay

Залаганията с apple pay все още не са толкова развити. Липсва подобен вид услуга в по-голямата част от букмейкърите, като видимо те не са съвсем подготвени все още за това софтуерно приложение. Водещият световен букмейкър Bet365 предлага лесен начин за депозиране на средства посредством епъл пей.

Разбира се, има няколко условия, на които трябва да отговарят вашата карта и банковата ви сметка. Те трябва да са регистрирани в страна, която позволява участието в сайтове за залози. Потребители от САЩ, например, не могат да използват apple pay за депозиране в нито един онлайн букмейкър. Там онлайн залаганията са строго забранени.

Сигурност и защита

сигурност при ползване на apple pay

Вероятно според мнозина от вас Apple pay не е достатъчно сигурна програма, защото плащанията се извършват само с помощта на пръстов отпечатък. Всъщност е точно обратното. Картите, които повечето от нас използват разполагат единствено с кодове и пароли, които са много по-лесно уязвими.

Тук цялата информация се записва в дигитален вид за еднократно ползване. Гарантираме ви, че услугата на apple е достатъчно сигурна и надеждна. Не се притеснявайте за своите данни и средства, защото банковите ви карти са на възможно най-защитеното място.

Как да се регистрирам ?

Използването на тази вид услуга е свързана с няколко условия. Задължително е да разполагате с устройство на Apple и вашата карта да поддържа този вид транзакции. Ако отговаряте на тях, то може свободно да регистрирате банковите си карти в приложението Apple wallet.

Трябва да сканирате своята карта с камерата на телефона. Тя ще разпознае нейния код и ще го добави към портфейла ви. Нужно е при следващата стъпка да проверите, дали цифрите отговарят на действителното или са допуснати грешки при сканирането. Ако е така, то можете и ръчно да ги поправите. Добавете информация относно самата карта и нейната валидност.

За верификация на картата ще получите текстово съобщение или обаждане, като вие трябва да изберете кой начин ви е по-удобен. С вас ще бъде осъществена връзка, на която ще бъде посочен код за верификация. След неговото попълване вие спокойно може да използвате услугите на Apple pay.

Такси на Apple pay

Ще ви изненадаме, като ви съобщим, че тук не се начисляват никакви такси. Нито от страна на компанията, нито от страна на букмейкърите. Това е страхотна новина за всички, които използват услугата, защото няма да отделят странични средства за захранване на своите игрални акаунти.

Предимства и недостатъци

предимства и недостатъци на apple pay

Трябва да отбележим, че този иновативен продукт разполага с много предимства. Всеки негов потребител може бързо и в реално време да използва своята карта само с пръстов отпечатък. Разполагате с надежден софтуер, който за броени секунди автоматично генерира информацията и извършва всякакъв вид плащания. Директно през приложението на вашия iPhone или iPad вие захранвате своята сметка в съответния букмейкър. Залагането с епъл пей е много практично, а депозирането на средства става мигновено.

Все още, обаче, нито един букмейкър не дава възможност за изтегляне на средства чрез апликацията на apple. Надяваме се в скоро време този проблем да бъде разрешен и потребителите спокойно да осъществяват транзакции от букмейкъра към apple pay.

Оценка и препоръки

Нашият екип се запозна с всяка функционалност на приложението. Останахме очаровани от видяното и препоръчваме този вид плащания на всички, които искат да го сторят веднага, без губене на излишно време в чакане.

Депозирайте директно през апликацията на apple и се наследете на залагането. Очакваме много търговци да започнат да приемат плащания от това приложение и да станат възприемчиви на повече разплащателни методи, които потребителите търсят. Ако не разполагате с устройство на марката apple, то може да разгледате останалите ни начини за плащане онлайн.