Затвори залог в Efbet

Аз както и немалка част от хората, които четат този материал за опцията „Затвори залог“ в Ефбет, залагаме от много години. За мен това винаги е било хоби. В някои месеци съм изкарвал и по-големи суми, редовно си добавям добра част към доходите чрез спортни предвиждания, но нищо повече. Пиша това ревю като напълно обикновен потребител и клиент на няколко букмейкъра.

 • Efbet затвори залог
 • 4.6 / 5
  • 200 лв бонус за нов играч
  • Ежедневна томбола
  • Минимизирай риска от загуба
 • Посети

Искам да ви разкажа за един проблем, който имах преди време. Нещо, което не ми позволяваше да се наслаждавам на 100% на спортните залози. Случвало ли ви се е да пуснете по-голяма колонка с мечтата да ударите джакпота и само 1 или 2 мача да ви издънят. Случвало ми се е да познавам 7 от 8 мача и точно последния да ме издъни.

Ще ви дам и още няколко примера, след което ще минем по същество към решението на проблема. Със сигурност ви се е случвало и някои мач да ви „издъни“ в последния момент – противникът да изравни с почти невъзможен гол, да стане обрат за няколко атаки, вашите фаворити да направят някоя глупост в наказателното и да объркат залога ви с глупава дузпа, която в повечето случаи се оказва добре употребена възможност от противника.

Един път бях заложил на 3 мача, в които ще има над 2.5 гола. Сигурен съм, че бяха от Висшата лига. Първите два мача завършиха 1:0 и 1-1. Вторият мач въвреше доста доста добре – 1-0 на почивката и 1-1 около средата на второто полувреме. Е, познайте какво стана. Не много преди края се вкараха два гола и милото ми фишче трябваше да полети към виртуални кош. Същото щеше да се случи, и ако ги бях изиграл поединично.

Решението на проблема се нарича затвори залог в Efbet

Разбира се, тази функция е налична на още няколко места, измежду които Betfair и bet365, но няма как да не обърна внимание на родния букмейкър, който умело се съревновава с големите играчи в бранша.

Какво може да правите с функцията Затвори Залог в Ефбет

„Затвори залог“ ви дава възможност сами да уредите своето предвиждане, преди едно или няколко от събитията да са приключили. Възможни са два варианта – или да приберете част от печалбата, която варира в зависимост от досегашните резултати, или да минимизирате загубата от несполучлив залог. За Ефбет в частност е характерно, че затвори залог е предназначен за единични срещи, но това не променя фактите.

Няма нужда да правите нищо друго, освен да следите каква сума ви се предлага и при желание да натиснете бутона Затвори Залог. След натискането му, всичко се урежда автоматично според сумата, която ви се предлага в този момент. Тя пристига по вашата сметка веднага и може да бъде използвана моментално.

Възможността за Кеш аут е налична само за дадени пазари. Може да се използва преди някоя среща, или на живо докато тя тече. Възможно е да се използва в някои спортове и за единични залози.

Пример: Заложилите сте, че Ливърпул ще победи Манчестър Юнайтед. Тече 60-та минута от мача и Ливърпул води с 1-0. По статистиката обаче виждате, че Червените дяволи имат реален шанс да изравнят. Чрез затвори залог може да елиминирате този риск и да приберете печалба, без значение как ще завърши мача.

Добри и лоши страни на опцията „Кеш аут“ или „Затвори залог“

Предимства:

 1. С кеш-аут може да си позволите да пускате по-рискови залози, от които да печелите добри пари, без да губите много.
 2. Efbet предлага възможност да се справите дори с най-шантавата спортна среща в историята на спортния свят. Просто трябва да сте на линия и да сте готови да затворите залога, ако стане напечено.
 3. С правилната стратегия и управление на банката, вие може да превърнете хобито в стабилни доходи.
 4. Сделките, които са ми предлагали  са доста адекватни. Не мога да се оплача от неизгодни оферти за затваряне на залог. Още повече, че тази функция не е със задължаващ характер.

Недостатъци:

 1. Засега от Efbet не дават конкретна информация точно за кои спортове и пазари важи възможността за затваряне на залог – аз лично до сега се придържам главно към футбола и по-популярните първенства и нямам проблем.
 2. Към този момент затварянето на залог важи за единични залози. Това за мен не е приятно, но аз съм открил как това нещо да работи в моя полза.

Какви промоции предлагат от EFbet, за да можем да се възползваме по-активно от функцията Кеш-аут?

Бонус до 100 лева за нови клиенти

При регистрацията си имате възможност да получите 25% върху вкараната сума, до 100 лева. Сама по себе си функцията за затваряне на залог не се зачитам към превъртането на получения бонус. Ако успеете да превъртите бонуса обаче, ще се сдобиете с един добър начален капитал.

Да, капитал, защото ако тази сума пари се комбинира с кеш-аут, вие почти елиминирате фактора късмет – потенциалните приходи ще зависят от доброто проучване на отделните срещи и навременното следене на развоя им.

Бонус презареждане

Той е индивидуален бонус, който се предлага на определени играчи в Efbet. Ако бъдете избрани, което най-вероятно ще стане при сериозна игра, вие ще може да удвоите вашия следващ депозит. В конкретната оферта е обявено за какъв срок е тя и до каква сума може да получите.

Как да вземем бонус презареждане в Ефбет?

Поканите се изпращат дневно, седмично, или месечно. Това е строго индивидуално и зависи от играта ви. Разбирате за офертата от SMS или E-mail. Отново затворените залози не важат за превъртането на бонуса, но това е поредната възможност да увеличите своя капитал.

Стани VIP клиент на Ефбет

Да, това е напълно възможно. Членството в клуба на най-добрите играчи ще ти донесе големи бонуси, премиум отношение и разбира се най-бързите изплащания на печалби. Повярвайте ми, ако си изиграете правилно картите чрез опцията за затваряне на залог, ще ви се налага да теглите доста често.

Освен бонуси за целия VIP клуб, отделните членове получават още индивидуални оферти за бонуси и промоции. Разбира се там ви очакват и изненади, които са тайна за публиката. Бъдете активен играч и ще бъдете поканени от екипа на букмейкъра.

Ежедневна томбола с награди до 10 хиляди лева!

На база на оборота, който правите за едно денонощие (08.00 до 08.00), вие ще получавате талони за участие, които ежедневно могат да ви донесат стабилни парични награди, а в неделя и голямата награда от 10 хиляди лева.

Кой може да участва в ежедневната томбола на Efbet?

Ако говорим за залози в секцията Спорт, за всеки 125 лева, които заложите, вие ще получавате по 1 талон. Ако сте фен на Казиното, за всеки 500 лева, които заложите, също ще получите 1 талон. Проверка за броя на талони се прави чрез имейл, чата на живо, или на някой от телефоните за поддръжка.

Кога и как да използвам затварянето на залог в моя полза?

Следните примерни стратегии са напълно приложими и при други букмейкъри, пробвайте ги! Тук няма да се спирам на това дали определен пазар, ще е наличен за затваряне на залог, а ще ви дам няколко примера, с които да погледнете на кеш-аут опцията като един лост за постигане на вашите цели. Стратегиите са подходящи и за използване без затваряне на залога, за да превъртите бонуса си по-бързо.

Каква банка ни е нужна? Без значение от стратегията, която използвам, винаги обичам да разделям началния си капитал на 20 залога. При минимален залог от 50 стотинки, може да започнем дори с 10 лева. В някои стратегии използваме прогресии, където този залог се променя. Където е фиксиран, при по-значително увеличение на капитала, пресмятаме 20-те залога на ново.

Стратегия четно/нечетно – може да се използва и на други пазари

При тази стратегия търсим успеваемост от поне 50% и коефициент от поне 1.80. На пазара четно/нечетно коефициентът обикновено е 1.90. Имайте предвид обаче, че залози на четно/нечетно не важат за превъртане на бонуси в някои букмейкъри. Просто заменете с подходящ пазар и коефициенти.

С мой близък приятел, при малко над 50% успеваемост и след почти 50 изиграни срещи имаме над 34 процента увеличение на капитала. Тук използваме прогресия, която е следната. Започвам с фиксиран залог по-горната система. Препоръчвам ви да не е минималния, след малко ще разберете защо.

Аз смятам, че е редно да се започне с 1-2 лева на залог и да се играе дългосрочно. Когато заложите на някой мач, аз залагам само на нечетно, и не познаете, трябва да увеличите залога си с 30%. Ако спечелите, намалявате го с 20%. Разбира се, може да промените процентите малко.

Най-дългата серия от губещи залози е от 3 или 4 мача, а най-дългата печеливша е от 5 мача. Когато излезете на печалба, започвате от начало. По-рисковите играчи могат да пробват и без рестарта.

Подборът на мачовете може да е случаен, може да използвате и статистика. Главно разчитаме на късмет. Единствената въпросителна е дали този пазар подлежи на затваряне на залога, или не. Аз лично използвам тази стратегия за превъртане на бонус и за дългосрочна инвестиция. Освен това, въпросните серии по-горе са постигнати без затваряне на залог, а само при краен резултат. Сама по себе си стратегията е страхотна.

Стратегия със залог на под 2.5 гола

Това е стратегията, която използвам най-много със затваряне на залог. Даже смятам, че е ключовото в нея. Тук играя с фиксирани залози. Боравя със статистика до там, че да си подбирам първенства и отбори, където има добра защита и отбелязване на голове основно през второто полувреме. Играя както на единични мачове, така и на колонки.

Целта е да си подберете среща или срещи, които възможно най-вероятно е да завършат 0-0 или 1-0 на полувремето. Така кеш-аут офертата ни ще е с добра печалба, без да чакаме края на мача. Тази стратегия е подходяща за правене на множество залози и натрупване на по-големи обороти.

И най-основният вариант е игра на знаци за краен резултат като единични залози или колонки. Аз харесвам единичните залози от този тип с по-големи коефициенти. Тук е много условно и не мога да ви насоча към статистики, но търся вероятни изненади.

Залагам и търся възможност да изляза на някаква печалба или да си върна залога около полувремето или малко след него. При рисковите залози е много малко вероятно изненадата да се задържи до края.

Заключение относно функцията затвори залог

Efbet е пример за един букмейкър, който се развива прогресивно и с пълни темпове. Ако големите играчи въвеждат по нещо ново от време на време, нещата при Ефбет се случват в пъти по-бързо. Да, има си и недостатъци, освен предимствата, но ако компанията продължава по този начин, скоро това може да се промени.

Освен това, те се компенсират по няколко начина. Започваме с това, че Ефбет е единственият вариант за букмейкър, при който може да използвате ePay, Bitcoin и Cashterminal за депозит и/или теглене на средства. Никой чуждестранен букмейкър не е толкова добре ориентиран към българските си клиенти.

Поддръжката е много добра и е налична на български език, което го има и на други места, но все пак не в такъв голям мащаб. Многото възможности за индивидуални бонуси и промоции не са налични на друго място.