Прогнози за 20.05.2020

Футболни прогнози

В Беларус, Бате Борисов ще гони задължително трите точки в гостуването си на Динамо Брест, ако иска да запази първата си позиция във временното класиране. В естонската Мейстрилига Флора Талина продължава защитата на трофея си от миналият сезон, с домакинство на Таммека Тарту.

Транс Нарва ще може да се възползва от слабата форма на Талина Калев, за да се поздрави с първата си победа за новият сезон в Мейстрилига.

Динамо Брест – Бате Борисов

През отминалият сезон, футболистите на Динамо Брест успяха да отмъкнат титлата от основният претендент за нея- Бате Борисов. Настоящата кампания обаче се оказва доста по- различна за един от съставите. Преди старта на десетият кръг, настоящите шампиони се намират на петата позиция в таблицата, на шест точки от днешните им съперници.

Гостите от своя страна ще гонят задължителна победа в днешната среща, ако искат да затвърдят първата си позиция във временното класиране. Гостите имат на своят актив деветнадесет точки от шест победи, едно равенство и две поражения. Основните претенденти за лидерското им място са съставите на Торпедо и Енергетик, които са с една точка пасив от Бате Борисов.

  • Начало на срещата: 19:00
  • Прогноза: 2, Под 2.5 гола

Флора Талин – Таммека Тарту

Интересно дерби предстои да наблюдаваме в естонската Мейстрилига тази сряда. Шампионите от миналогодишната кампания- Флора Талин ще посрещнат петият в крайното класиране преди година тим на Таммека. И двата отбора стартираха новият сезон с победи. Домакините стигнаха до лесна победа с 3-1 над новаците от Талина Легион.

Съперниците им от Таммека пък записаха труден успех с 2-1 в домакинството им на Тулевик Вилянди. Домакините се представиха чудесно пред собствена публика през изминалият сезон. Едва три поражения допуснаха футболистите на Флора Талин на собственият си стадион. Но за сметка на това, една от тези загуби бе дело именно на играчите на Таммека Тарту.

  • Начало на срещата: 19:30
  • Прогноза: 1, Над 2.5 гола

Талина Калев – Транс Нарва

Домакините от Талина Калев стартираха новият сезон в Естония с миналогодишните си проблеми. Тимът успя да спечели още един сезон при най- добрите отбори в страната, с точка повече от Куресааре, който бе замесен в плейоф за оцеляване. Тимът ще поднови представянето си в турнира от последната позиция, след поражението в първият кръг от Пайде с 1-8.

Гостите от Транс Нарва също нямаха късмет преди два месеца. Още в първият кръг, тимът трябваше да се изправи срещу завършилият на третото място в миналогодишното издание на турнира- Калю Номе. Въпреки добрата игра, футболистите на Транс Нарва трябваше да инкасират първата си загуба за сезона. Но срещу Талина, гостите от Транс Нарва не биха имали проблеми да се завърнат към победният път.

  • Начало на срещата: 19:00
  • Прогноза: 2, Над 2.5 гола