Прогнози за 16.11.2019

Футболни прогнози

Най-голямото дерби в група I ще бъде изиграно в Санкт Петербург, където националите на Русия ще бъдат домакини на Белгия. Северна Ирландия ще бъде домакин на Холандия в предпоследния кръг в група C на квалификациите за Евро 2020.

Германия ще гони задължителен успех срещу Беларус, ако иска да участва на европейските финали догодина. Хърватия е на една победа от затвърждаване на първата си позиция в групата и днес ще потърси трите точки срещу Словакия.

Русия – Белгия

Най-голямото дерби в група I ще бъде изиграно в Санкт Петербург, където националите на Русия ще бъдат домакини на Белгия. Заемащата втората позиция Русия, на 21 точки ще гледа да се присъедини към Белгия, която стои на върха с 24 точки. Белгия спечели всичките си мачове в групата, докато Русия записа една загуба и седем победи. Загубата дойде именно от ръцете на Белгия в откриващият кръг на квалификациите.

Русия ще стартира тази среща след седем последователни победи. Тимът допусна три загуби в последните десет мача, но запази врата си суха в предходните си три срещи. Руските национали вкараха 10 гола в последните си три мача, а в пет от седемте си срещи до момента са вкарали два или повече гола. У дома те са непобедени в седем мача, постигайки шест победи.

  • Начало на срещата: 19:00
  • Прогноза: 2, Над 2.5 гола

Северна Ирландия – Холандия

Северна Ирландия ще бъде домакин на Холандия в предпоследния кръг в група C на квалификациите за Евро 2020. Холандия е начело с 15 точки, докато домакините са с 12 точки на третата позиция. Две поредни загуби изложиха Северна Ирландия на риск да не участват на Евро 2020, след като започнаха добре състезанието. Те загубиха с 3:1 от Холандия в последния си мач и ще се надяват, че домакинският фактор ще им донесе мигове за радост.

Холандия, от своя страна, постигна четири поредни победи и едно поражение в изиграните си срещи. Последните им четири мача са постигнали над 2,5 гола, за сметка на само една суха мрежа в седем мача. Холандия постигна два или повече гола в девет от последните десет мача. Формата на холандските национали в гостуванията им също е на ниво, печелейки последните си четири пътувания.

  • Начало на срещата: 21:45
  • Прогноза: 2, Над 2.5 гола

Германия – Беларус

Остават два кръга в квалификационна група C, а Германия все още има работа за вършене. Бундестимът е на второ място, зад Холандия, но с три точки пред Северна Ирландия и Беларус на четвърто място. Германия се изправя срещу Северна Ирландия в последния си мач. Победа над Беларус и провал на Северна Ирландия срещу Холандия ще позволи на Германия да достигне до финалите.

Домакините трябва да финишират задължително на едно от първите две места в групата, за да стигнат до финалите. Това е породено от катастрофалната им кампания в Лигата на нациите. Беларус от своя страна се представи много по- добре в Лигата на нациите, печелейки групата си срещу много по-слаби противници. Това означава, че им е гарантирано място в плейофите, въпреки че тимът има само една победа в тази група- срещу Естония.

  • Начало на срещата: 21:45
  • Прогноза: 1, Над 2.5 гола

Хърватия – Словакия

Хърватия, която заема първото място в група E на квалификациите за Евро 2020, ще бъде домакин на трето класираният тим на Словакия. Преди този мач, Хърватия успя да си набави четиринадесет точки, а Словакия – десет. За Хърватия това ще е последният им мач от групата, а победата ще им гарантира челната позиция и място на финалите. Хърватия победи Словакия с 4:0 в първата среща в тази група и ще се надява на повторение.

Словакия постигна две победи в последните си пет мача. До момента тимът не успя да запази вратата си суха. Но въпреки това, националите на Словакия са непобедени в предходните си три срещи. Три от предишните им пет мача в този формат са завършвали с над 2,5 гола. Гостите имат две загуби в единадесет квалификационни мача далеч от дома, печелейки три от последните четири гостувания.

  • Начало на срещата: 21:45
  • Прогноза: 1, Над 2.5 гола