Прогнози за 16.07.2019

Футболни прогнози

Изненадващо, Цървена Звезда завърши наравно 0-0 гостуването си на Судува, но днес ще на разположение енергията на своите привърженици за реванша. Македонският шампион Шкендия посреща Калю Номе, след успеха с 1-0 в първата среща.

Четири гола стоят пред молдовският Шериф Тираспол към следващата фаза в квалификациите за участие в Шампионската лига. След победата с 4-0 над Титоград, задачата пред състава на ЦСКА е да запази протоколният характер на днешното си гостуване в Подгорица.

Цървена Звезда – Судува

Цървена Звезда успя да премине през гостуването си на Судува в първият кръг от квалификационният кръг за участие в Шампионската лига, без да регистрира сериозни инциденти в представянето си. Въпреки че бяха считани за фаворити за спечелване на срещата, сръбският тим бе препънат от футболистите на Судува и завърши наравно 0-0.

Пред собствена публика, задачата пред Цървена Звезда е да повторят успешните си игри в миналото срещу този съперник. Общо три са вече изиграните срещи между двата съперника, като армейците няма загубена среща. Ако не беше споменатото равенството, то можеше да кажем, че армейците винаги са намирали правилният път към вратата на този противник.

  • Начало на срещата: 21:45
  • Прогноза: 1, Над 2.5 гола

Шкендия – Калю Номе

Водещите отбори на Македония и Естония за втори път ще се изправят един срещу друг, търсейки заветното участие в Шампионската лига през настоящият сезон. Миналата седмица, футболистите на Калю Номе не успяха да се възползват по най- добрият начин от домакинският фактор на срещата и допуснаха поражение с минималното 0-1.

На собствен терен, футболистите на Шкендия ще имат психологическото предимство да водят в резултата с един гол и чиста мрежа, наследена от първата среща преди седмица. Във вътрешният шампионат, футболистите на Шкендия се намират в серия от девет победи и едно равенство в изиграните си до момента домакински срещи.

  • Начало на срещата: 18:00
  • Прогноза: 1, Над 2.5 гола

ФК Сабуртало – Шериф Тираспол

Може би липсата на по- сериозна конкуренция в месното първенство, показа колко неподготвен е молдовският Шериф Тираспол за европейската клубна сцена. Първият мач от квалификациите за влизане в групите на Шампионската лига завърши с три безответни гола във вратата на молдовският тим, дело на футболистите на ФК Сабуртало.

Това дава пълна свобода на домакините в днешната среща и препраща вече огромното напрежение към състава на Шериф Тираспол. Четири гола стоят пред пътя на молдовският шампион към следващата фаза на турнира. Именно това предполага и офанзивният футбол, на който би трябвало да се насладим от тази фаза на турнира.

  • Начало на срещата: 20:30
  • Прогноза: 2, Над 2.5 гола

Титоград – ЦСКА София

Футболистите на ЦСКА не успяха да спрат устрема на Лудогорец за спечелване на пореден трофей в родната лига. Това обаче не обезкуражи армейците, които записаха страхотен резултат в първият кръг от квалификационната фаза за участие в Лига Европа. В София, ЦСКА свърши в пълнота своята работа, побеждавайки черногорският Титоград с 4-0.

Единственото нещо, което остава за съперниците им от Титоград е да се хвърлят още от първата минута в търсене на нужните голове. Това, разбира се, ще остави много свободни зони за опасни контраатаки от страна на ЦСКА. В шест от последните си девет домакинства, отбраната на Титоград е допускала два или повече гола.

  • Начало на срещата: 21:30
  • Прогноза: 2, Над 2.5 гола