Прогнози за 26.06.2019

Футболни прогнози

След поражението си от Бодо Глимт в норвежката Елитесериен, днес футболистите на Викинг ще трябва да защитят честта си срещу Стабек, в четвъртият кръг в турнира за купата на Норвегия. Розенборг ще се изправи пред още един представител на първа дивизия в турнира за купата на Норвегия, този път в лицето на лидера- Аалесунд.

Четвъртият кръг в турнира за купата на Норвегия ще ни предложи и едно доста интересно дерби, между представители на горната поливна на класирането в Елитесериен. В латвийската Вирслига, футболистите на Рига ще имат чудесната възможност да натрупат нови три точки на върха във временното класиране в домакинството си на Йелгава.

Викинг – Стабек

След поражението си от Бодо Глимт миналата седмица в норвежката Елитесериен, днес футболистите на Викинг ще трябва да защитят честта си срещу Стабек, в четвъртият кръг в турнира за купата на Норвегия. Въпреки по- класният Бодо Глимт, играчите на Викинг не се дадоха лесно и почти бяха близо до изравнителен четвърти гол в срещата.

Стабек пък се намира в доста добро настроение, след победата над Кристиансунд с 0-1, която бе втора подред за отбора. Гостуванията обаче остават слабата страна на Стабек. Само във вътрешният шампионат, тимът до момента има една победа и четири поражения. Последната среща между двата съперника завърши с класическа победа за футболистите на Викинг.

  • Начало на срещата: 19:00
  • Прогноза: 1, Над 2.5 гола

Розенборг – Аалесунд

Втора, поредна среща с отбор от първа дивизия, ще има пред себе си състава на Розенборг в турнира за купата на Норвегия. В предишният кръг, тимът се изправи срещу Уленсакер Киса, който трудно победи с 1-2, с гол в продълженията. Ако деветият в елитната серия в Норвегия изпитва затруднение срещу седмият в първа лига, то какво може да очакваме срещу лидера.

Аалесунд прави страхотен сезон в първа дивизия, с което дава сериозна заявка за мястото си в Елитесериен през следващият сезон. Чак в дванадесетият кръг на шампионата, тимът допусна поражение с 2-1 от Рауфос. Загубата със сигурност ще даде още повече тласък в желанието на тима да продължи в следващата фаза в турнира за купата на Норвегия.

  • Начало на срещата: 21:00
  • Прогноза: 1, Над 2.5 гола

Кристиансунд – Одд Баллклуб

Четвъртият кръг в турнира за купата на Норвегия ще ни предложи и едно доста интересно дерби, между представители на горната поливна на класирането в Елитесериен. Както вече споменахме, в предишният кръг в шампионата, футболистите на Кристиансунд загубиха домакинството си на Стабек, което бе първото им поражение от девет мача насам.

Гостуващият тим на Одд Баллклуб от своя страна има доста по- сериозно главоболия, с които трябва да се занимава. Тимът изостава на три точки от лидера- Молде. Доста трудно бе достигането им до това ниво в турнира за купата на Норвегия, след като отстрани Сандерфьорд едва след изпълнение на дузпи. Общо двете домакинства на Кристиансунд на Одд Баллклуб са завършвали с равенство.

  • Начало на срещата: 19:00
  • Прогноза: Х2, Под 2.5 гола

Рига – ФК Йелгава

Футболистите на Рига ще имат чудесната възможност да натрупат нови три точки на върха във временното класиране в латвийската Вирслига. В последният кръг от надпреварата, тимът на Рига успя да се разпише на шест пъти във вратата на Спартакс, допускайки едва един в собствената си врата. С тази си победа, тимът остави на три точки втория- Ригас.

Сезонът за съперниците им от Йелгава не върви никак добре. След изиграването на шестнадесет кръг от шампионата, тимът заема последното място във временното класиране. Три точки ще са досататъчни на тима, да се отскубне от възможното си отпадане. Изненадващо, последната срещата между двата отбора завърши с равенство 1-1 на стадиона на Рига.

  • Начало на срещата: 20:00
  • Прогноза: 1, Под 2.5 гола