Прогноза за ПСЖ – Бастия – Купа на Франция

Унай Емери и ПСЖ имат много да мислят, Лига 1 не върви по план, а скоро ще се изправят и срещу Барселона за Шампионска лига. Някои казват, че Емери щеше да е на улицата, ако не беше победил Лориян, но аз не смятам, че нещата са чак така. Ако вземат добър резултат в този мач, мисля, че даже страстите ще се успокоят.

Дракслер влияе много добре на отбора от Париж, определено направиха добра сделка. У дома ПСЖ няма колебания и излиза като огромен фаворит да продължи напред в турнира за Купата.

Бастия са на 14-то място в Лига и определено не са доволни от жребия за Купата, макар и този турнир да ми се струва, че не е техен приоритет към момента. По-скоро трябва да мислят за оцеляването си в топ ешелона на Франция. Може би ще успеят да задържат резултата от 0-0 до един момент, но нищо повече.

Двата отбора се срещнаха за последно през август миналата година, когато ПСЖ победи с 1-0 като гост. Като домакин ПСЖ печели последните 5 мача с 10 отбелязани гола. Последното им среща за Купата на Франция е през 2008 и тогава побеждават с 2-1.

Ако ПСЖ имаше по-убедителен сезон, като миналия например, Емери щеше да се изкуши да сложи някои от топ играчите си на пейката. Не вярвам това да стане. Въпреки разклащането, те трябва да спечелят без големи проблеми.

  • Прогноза:
  • ПСЖ да запази суха мрежа @ 1.67
  • ПП/КР – Равен/ПСЖ @ 4.50