Прогноза за Родъръм – Бъртън – Англия, Чемпиъншип

Родъръм спечели нервно с 3-2 срещу Уигън в последния си мач. На полувремето водиха с 3-0, но след почивката Уигън почти ги направиха за смях. В последните минути ги спаси само отчаяната им защита.

В крайна сметка, като домакин вече имат две поредни победи. Този сезон имат само 3 победи, нито една като гост. Все още са долу в таблицата. Първият отбор след зоната на изпадане е сегашния им съперник Бъртън – разликата между тях е 9 точки.

Бъртън за сега се държат на адекватна позиция, въпреки 4-те поредни загуби. На 2 точки са от 22-то място и все още имат шанс да обърнат нещата. Последния им мач е загуба с 2-1 от Астън Вила. Трябва да отбележим, че почти до края резултатът беше равен, но резервата МакКормак измъкна победата за Виланите. Все още нямат победа като гост този сезон – 5 равни и 7 загуби.

Отборите вече играха този сезон – Бъртън победи с 2-1 на 3-ти декември. Те печелят 3 от последните 5 срещи с Родъръм, другите са равен и загуба. Последната им визита тук обаче е от 2012, когато губят с 3-0. Последните 4 срещи в Родъръм са завършили с по 1 победа за всеки и 2 равни.

Статистиката е в полза на гостите, но предвид кошмарната им игра на път и все пак наченките на солидна игра като домакин на Родъръм ги правят мой фаворит.

  • Прогноза:
  • Родъръм @ 3.00
  • Над 2.5 гола @ 2.10