Прогноза за Интер – Спарта Прага – Лига Европа

Интер се изложи много срещу отбора на Апоел Беер Шева – от водене с 2-0 в първото полувреме загубиха с 3-2. Интер са с 1 победа и 4 загуби, което значи, че ще отлетят от състезанието.

Спарта Прага победи Саутхямптън в последния си мач, за да застане на върха на групата. Те започнаха със загуба от същия съперник, но после направиха 4 от 4 победи, което им гарантира мястото напред. В последните три мача от групите нямат допуснат гол.

В първата им среща в тази кампания, която е първа като цяло помежду им, Спарта победи с 3-1.

Статистиката на чехите срещу италиански съперници не е никак добра – 5 победи (4 като домакин) от 25 мача, но това в случая май не е от значение. Интер има само 1 среща с чешки отбор до сега – срещу Дукла Прага през 1986 – минимална победа като гост и равенство като домакин.

Не виждам нищо, за което да се хвана, за да кажа, че Интер има шанс, освен че като домакин имат няколко поредни победи. Те показват много слаба игра в Лига Европа и в Италия. От последните 6 мача на всички нива имат 4 загуби.

От 7 мача Спарта Прага няма загуба, 6 от тях са победи. Те са трети в Чехия, което може да накара треньора да остави някои играчи на скамейката. Това може би ще даде шанс на Интер да покаже по-добро представяне, като за последно.

  • Прогноза:
  • Двата отбора да отбележат гол @ 1.70
  • Интер @ 1.83