Прогноза за Фиорентина – Сасуоло – Италия, Серия А

Фиорентина и Сасуоло се изправят един срещу друг след като последния четвъртък играха в Лига Европа. Сасуоло потвърди отпадането си със загуба, а Фиорентина затвърди завършването си на върха в групата с победа.

Виолетовите обаче в Серия А не се представят възможно най-добре. Не са много постоянни. След победи срещу Киево и Рома във 2-ри и 3-ти кръг, нямат серия. Като домакин са отбелязали по-малко гола (6) отколкото като гост (16) – доста странен факт. Въпреки това, като домакин все още не са победени. Нещо обаче трябва да се промени, ако искат и догодина да играят в Европа.

Миналия сезон Сасуоло изумиха всички с 6-то си място в Серия А, но този сезон са по-близко до отпадането от колкото до борбата за нов опит в Европа. Няма какво да кажа повече за тях.

Статистиката е интересна. Фиорентина губи само 1 от последните 6 мача срещу Сасуоло (3 победи, 2 равенства в другите 5). Като домакин са спечелили само 13 точки, въпреки че нямат загуба. Това може да се промени обаче, защото Сасуоло губят последните 7 гостувания.

Фиорентина започна с 4 поредни сухи мрежи, но след това допусна във всеки един домакински мач. Въпреки лошата си Форма, Сасуоло бележи във всяко гостуване. В последните им 3 мача и двата отбора са отбелязали гол. Фаворит е Фиорентина.

  • Прогноза:
  • Двата отбора да отбележат гол @ 1.75
  • Над 2.5 гола @ 1.70
  • Фиорентина @ 1.60