Прогноза за Фиорентина – Наполи – Италия, Серия А

Фиорентина загуби последните си два мача в Серия. Отдалечават се от място в топ 5, като в момента са на 7-мо място. Има слухове, че Пауло Соуса може да не стои още дълго начело. Това 7-мо място ще им коства мястото в Европа, ако завършат на него. Нито шефовете, нито феновете ще одобрят това.

Липсата на постоянство е техния проблем. Участваха в някои доста брутални мачове, например този с Каляри – победа с 5:3, но участваха и в такива като загубата от Лацио с 3:1.

Наполи от другата страна бележат като луди. В последните 3 мача са вкарали 13 гола – Биха Интер с 3:0, Каляри с 5-0 и Торино с 5-3. Мертенс е страхотна фалшива деветка. Цели 7 от 10-те гола в последните 2 мача са негово дело.

Въпреки всичко, виолетовите са без загуба в последните 9 домакинства. В последните 12 срещи с Наполи успяват да спечелят само 1 път. В нито един от тези мачове не вкарват повече от 1 гол. Наполи са без загуба от Фиорентина като гост в последните 8 мача.

Наполи в атака няма грешка, което за сега изважда мачовете им, дори когато защитата не играе добре. Фиорентина не е в много добра форма, а Наполи е традиционно лош съперник за тях.

  • Прогноза:
  • Наполи @ 2.10
  • Двата отбора да отбележат гол и Наполи да победи @ 3.60
  • Над 2.5 гола @ 1.70