Прогноза за Уругвай – Еквадор – Световни квалификации

urugvaj-ekvadorРавният на Уругвай в последния мач срещу Колумбия е втори за тези квалификации. Серията от мачове без победа вече е дълга три срещи. Преди този период отбора успя да надвие Венецуела и Парагвай. Загубиха от Аржентина. След 10 мача имат 20 точки, което им отрежда второто място и с голова разлика от 21:7.

Еквадор започна квалификациите доста добре. Трябва да признаем обаче, че в момента не са толкова добре. Бяха в серия от три поредни загуби  – срещу Колумбия, Бразилия и Перу. След това успяха да победят Чили, но и направиха равен с Боливия. След 10 мача имат 17 точки, което им дава третото място. Не е никак зле. Головата им разлика е 18:14. Имат шанс да се класират, но само ако бъдат по-постоянни.

Уругвай печели повечето от срещите между двата отбора. В последната им среща през ноември 2016 обаче Еквадор победи с 2:1. Някои хора го определиха като късмет. Еквадор никога не е побеждавала Уругвай на техен терен. Имат само 4 мача, в които не са загубили.

Ако вземем предвид класирането, представянето на двата отбора и условията, Уругвай е фаворит. Мисля, че ще използват добре домакинството си.

  • Прогноза:
  • Уругвай @ 1.65