Прогноза за Осасуна – Алавес – Испания, Ла Лига

osasuna-alavesДата: 5.11.2016 Час: 19.30

Осасуна и Алавес, два от отборите получили промоция, ще се изправят един срещу друг.

Баските от Алавес изглежда като по-добрия отбор. Имат 10 точки в актива си и са на 15-та позиция. Макар и да са само на 3 точки от сегашния си съперник, извоювали са повече. Ако успеят да победят този мач, ще се откъснат поне малко то зоната за изпадане.

Осасуна се намира на 19-то място, при изпадащите отбори. Тази победа им е нужна, за да се изравнят с Алавес и поне малко да излязат от ямата, в която се намират.

Алавес имат само 2 победи в Ла Лига този сезон, но пък едната е като гост на Барселона. Осасуна побеждава само един път този сезон, но показва подобрение в играта като гост, което в случая е вярно. Дали допълнителната мотивация, че отбора може да излезе от опасната зона ще е достатъчна да се обърнат нещата?

Последните 5 срещи между двата отбора са в полза на Алавес – 4 победи и 1 загуба. В 4 от последните 5 мача с Осасуна, Алавес вкарва поне 2 гола. В 3 от случаите запазват чиста мрежа.

В този мач няма фаворит. И двата отбора не са силни в момента и могат да се издънят. Все пак си мисля, че Алавес може да надвие Осасуна.

  • Прогноза:
  • Над 2.5 гола @ 2.28
  • Двоен шанс: Алавес или равен @ 1.67