Прогноза за Гърция – Беларус – Квалификации за Световното през 2018

grtsiya-belarusВсички помним провала на Гърция на Евро 2016. Много неща се промениха от такава. Те бяха най-лошият отбор във своята група. Позитивните резултати обаче сега не липсват. Те са един от фаворитите в своята група за световните квалификации – победиха Гибралтар, Кипър и Естония. Имат 9 точки, които им отреждат второто място.

Беларус очаквано не се представи добре на евроквалификациите. За 10 мача успяха да спечелят 11 точки, което им донесе 4-тата позиция. Тогава на колене ги сложиха Украйна, Испания и Словакия. В сегашните квалификации не е по-различни, макар и неочаквано да извадих равни с Франция и Люксембург. Холандия обаче ги наказа с резултат от 4:1. Това им носи 2 точки и 5-то място в групата.

В историята на битките между двата отбора фигурира само една среща – от 2006 година. Тогава Гърция побеждава с минималното 1:0.

Гърция мина през лош период, от който изглежда излиза. Играят все по-добре и с все сили се борят да продължат напред. От 5 мача нямат загуба. Беларус като цяло не са конкуренция на никой в Европа, макар и от време на време да показват сърцата игра. Гърция е фаворит.

  • Прогноза:
  • Гърция @ 1.87
  • Гърция -1 @ 3.10