Прогноза за Спарта Ротердам – АЗ Алкмаар – Холандия, Ередивизи

heerenveen-psv-ajndhovenМоже да е началото на сезона, но АЗ Алкмаар вече започват да печелят похвали. От 21 възможни точки са събрали 14. Петата им позиция не е никак лоша. Сега ще трябва да се изправят срещу Спарта Ротердам. Предизвикателството за тях е съмнителното физическо състояние на отбора, защото бяха на доста дълго пътуване до Русия.

Те пътуваха, за да се изправят срещу Зенит, като участници в груповата фаза на Лига Европа. Още повече, че регистрираха една от най-тежките си загуби от доста време насам. Спарта Ротердам трудно дава точки у дома – очаква ни интересен сблъсък.

Статистиката обаче показва, че Спарта няма какво да очаква от този мач. Има 10 срещи между тях, в които не са спечелили нито един път. Равенствата са само 2. АЗ Алкмаар излиза като победител 8 пъти. Головата разлика е 6:23 в полза на гостите. Тогава обаче Алкмаар не са били в такава ситуация, а и Спарта не е бил такъв отбор.

Ще има голове, ще има много възможности и много грешки. Средата на терена не трябва да се изпуска от поглед. Спарта са доста постоянни – отбелязвали са поне по 1 гол в последните 25 срещи. Да, точно така!

  • Прогноза:
  • Над 2.5 гола и двата отбора да отбележат гол @ 1.83
  • Над 1.5 гола за първо полувреме @ 2.37