Прогноза за Лийдс – Норич – Купа на футболната лига

lijds-norichДата: 25.10 Час: 21.45

Норич не може да иска по-добър съперник за Купата от Лийдс.

Лийдс продължи до този етап след домакинска победа срещу Блекбърн. За първенството са колебливи – в 6 мача имат 3 победи. Проблемът може да се проследи до липсата на достатъчно атакуваща сила – в тези 6 мача имат отбелязани 5 гола. Ако не беше защитата, която за 9 мача допусна само 5 гола, щеше да е друго.

Норич обаче е един от топ отборите през този сезон в Чемпиъншип. Дойдоха тук след победа срещу Евертън като гост в миналия кръг. Определено се надяват успеха да продължи, защото Лийдс е много далеч от класата на Евертън.

Двата отбора са играли помежду си 36 пъти. Това е първата им среща за Купата. Лийдс печели 14 пъти, Норич печели 11 пъти, равенствата са също 11. Лийдс като домакин печели 9 мача, губи 3 и прави 6 равенства срещу Норич. Последния мач на този стадион завърши с победа от 0-2 за Норич.

Много хора не смятат, че Норич са фаворит в този мач, но за вярвам, че те могат да продължат успеха си от миналата среща. За първенството са доста по-добри. Остава да разберем дали защитата на Лийдс ще удържи на атаките на Норич.

  • Прогноза:
  • Норич @ 2.60
  • Под 2.5 гола @ 1.85