Прогноза за Исландия – Шотландия – Евро Под 21 – Квалификации

islandiya-shotlandiyaОт няколко дни размишлявам сериозно върху европейските квалификации до 21-годишна възраст. Искам да разгледаме срещата между Исландия и Шотландия.

Възпитаниците на Исландия направиха някои грешки в тези квалификации, но все още имат шансове да продължат напред. В последните си 5 мача победиха Украйна и Северна Ирландия, направиха равни с Шотландия  и Македония, загубиха от Франция с 2:0. Стоят на 3-та позиция в групата с 15 точки.

Младите шотландци нямат шанс да се класират напред. Имат равен с Украйна, победа срещу Северна Ирландия и три загуби от Франция, Македония и Украйна. След 8 изиграни срещи по време на квалификациите имат 8 точки и 5-то място, което не им дава никакви надежди.

В миналото двата отбора са се срещали 5 пъти помежду си. Шотландия има две победи – с 0:2 и 1:0. Исландия побеждава също два пъти – с 2:1 и 1:2. Последната им среща завършва на равно. Според мен младоците от Исландия са много по-добре сложени от тези на Шотландия. Ако домакините победят, това ще ги изведе на върха на групата – определено това достатъчна мотивация.

  • Прогноза:
  • Исландия до 21 години @ 1.50