Прогноза за Естония – Гърция – Световна купа – квалификации

estoniya-grtsiyaЕстония излиза срещу Гърция, за да направи опит да докаже, че победата на Гибралтар не е нещо случайно.

Домакините бяха като навити на пружина в последния си мач. Просто играха брутално срещу Гибралтар и вкараха 4 гола. Това беше първата им победа, което ги постави на 4-то място с 3 точки. Ако спечелят този мач, ще се изравнят по точки с гостите от Гърция.

Гърция обаче увеличи победната си серия на 4 поредни, след като надви Кипър. Сега се намират на второ място, на еднакви точки с Белгия. Ако победят в този мач, ще могат да оставят Белгия назад и да завземат първата позиция.

В миналото тези два отбора са се срещали два пъти – през 1999 и 2001 година. Това ще е тяхната първа състезателна среща помежду им. В тези два мача има 1 равенство и 1 победа за Гърция. Интересното е и, че двата отбора са отбелязвали поне по 2 гола в тези предишни срещи.

Естония не може да се нарече фаворит, но след показаното в миналия мач, очаквам да покажат добра игра на домашен терен. Да, имат само една победа от последните 5, не са отбелязали гол в 3 от тези 5 мача, но вярвам в тях. Това ще е голям тест, но това не е непременно лошо.

Гърция е в чудесна форма, бележат се голове, не се допускат много. Всяко хубаво нещо обаче си има край. Не мога да кажа, че ще загубят, но очаквам да се изпотят на терена.

  • Прогноза:
  • Двата отбора да отбележат гол @ 2.25
  • Над 2.5 гола @ 2.05