Прогноза за Хърватия – Турция – Квалификации за Световно първенство 2018

Хърватия - ТурцияХърватия приема Турция в борба за класиране за Световното! Домакините нямат загуба в груповата фаза на Европейското.  Те завършиха на върха на групата със 7 точки – спечелиха два мача, от които 1 срещу Турция. Загубиха от Португалия само заради липса на късмет и късен гол, което ги изпрати у дома.

Турция напусна Европейското след 2 загуби в групите. Едната от Хърватия, другата в Испания. Имат една победа срещу Чехия. Турция сега има надежда да отмъсти на хърватите, тъй като те са един от виновниците за лошата турска кампания в Европа.

Историята помежду им показва 3 победи за Хърватия и само една за Турция, която се случва на хърватска земя. Трите победи на Хърватия са в Турция. В тези срещи има общо 13 гола, 9 от тях са за Хърватия и 4 за Турция.

Хърватите печелят 3 от последните си 5 срещи, определено добра форма. Една от победите е с 10-0 срещу Сан Марино. В другите два мача имат 1 равен и 1 загуба. Турция също са в приемлива форма, като изключим лошото Европейско първенство. В последните 2 мача нямат загуба и не са допускали гол.

  • Прогноза:
  • Двата отбора да отбележат гол @ 2.20
  • Над 2.5 гола @ 2.20