Прогноза за Чехия – Северна Ирландия – Квалификации за Световно първенство 2018

Чехия - Северна ИрландияЧехия посреща Северна Ирландия в друг мач от група Ц на квалификациите за Световното първенство в Русия. Чехия не е регистрирала нищо положително в последните си 3 състезателни години. В последните 13 поредни мача (без приятелските) те допускат гол. Генералната статистика е, че в 16 от 17 мача са допуснали. Няма смисъл да казвам, че очаквам да допуснат отново.

В квалификациите за Евро 2016 допускат в 9 от 10 мача. Още повече, че треньорът не може да разчита на Чех, който се оттегли от националния отбор. Хубник и Лимберски са други две важни звена, които се „пенсионираха“. Сивок не е получил повиквателна въобще. Защитата им като цяло ще е в доста спорно състояние.

По отношение на Северна Ирландия, те извлякоха максималното от Евро 2016. В 6 от 10 срещи в квалификациите имаме отбелязан гол от двата отбора. В 4 от последните 5 гостувания имат отбелязан и допуснат гол. В последните 14 състезателни срещи като гост имат само 1 победа – срещу Гърция, която не е във форма. И те не могат да се похвалят с много желязна врата. Като силна черта е работата им от статични положения и в контра-атака.

  • Прогноза:
  • Двата отбора да отбележат гол @ 2.25