Прогноза за Викинг – Арсенал – Приятелски мач

Викинг - АрсеналАрсенал продължава да се готви за сезона с мач срещу Викинг от Норвегия. Викинг са 7-и в Норвегия и ще калят домакинската игра на отбора си срещу Топчиите. Това е предпоследния мач на Арсенал в подготовката. Преди да играят на 13 август с Ливърпул, те ще изиграят една контрола с Манчестър Сити.

През това лято Арсенал не познава вкуса на падението в 5-те изиграни срещи. Спечелиха 3 и направиха равен в 2 от мачовете. Получиха само 5 гола, но отбелязаха 12 в последните си 5 мача във всички състезания.

Викинг получават повече голове, отколкото отбелязват. Те спечелиха два мача, направиха два равни и загубиха един с 6 отбелязани и 7 допуснати гола. Преди време не бяха хич за подценяване. През сезон 2002/2003 изхвърлиха Челси от Купата на Уефа. Няколко години преди това изхвърлят Спортинг от същия турнир, а през 2005/2006 влязоха в групите.

Арсенал разполага с няколко млади момчета в лагера си, които се представят страхотно – Акпом, Чеймбърс, Гранит, Холдинг, Иуоби. Викинг ще разчита на няколко от лидерите си, въпреки тежката програма – Кронберг, Ибрахим, Метс, Хаукас.

През последните години Викинг не успява да намери лицето, което показа в периода 2005-2007, когато участва един път в групите на Купата на УЕФА и, когато за последно спечели лигата в Норвегия. В сегашния период, често остават извън топ 4. Арсенал има инерция от подготовката, началото на сезона не е чак толкова близо, докато Викинг имат мач в Неделя.

  • Прогноза:
  • ПП/КР – 2/2 @ 1.80