Прогноза за Валенсия – Лас Палмас – Испания, Ла Лига

Валенсия - Лас ПалмасАко миналата година бяхте заложили на това Лас Палмас да завършат над Валенсия, щяхте да получите голям коефициент. Това обаче се случи! Лас Палмас направиха добро представяне във втората половина на сезона, за да избягат от изпадането. При Валенсия имаше криза след криза.

Валенсия успя да спаси кораба от потъванe, но за отбора на Пако Айестеран няма много оптимизъм. Миналия сезон похарчиха много пари. Единственото качествено попълнение се оказа Нани. Видяхме как Андре Гомес и Софиан Фегули си тръгнаха, което се отрази лошо. Може и да е по-зле, ако най-добрият им защитник Мустафи и най-добрият нападател Пако Алкасер си бяха тръгнал. В крайна сметка съставът има качества да поправи миналогодишното си представяне.

Лас Палмас се представиха по-добре от очакваното. Напускането на Хосе към Бетис е удар, но пък успяха да привлекат Кевин-Принс Боатенг от Милан. Джонатан Виера е все още в клуба и ще брани халфовата линия. Определено не са крепост и ще имат нужда от доста късмет да се представят добре.

Мачът ще е труден и за двата отбора. Валенсия рядко запазва чиста мрежа. Проблемите в защита от миналия сезон се пренесоха и в предсезонната подготовка. Във всички 7 приятелски мача на Валенсия, двата отбора са отбелязвали гол. В последните си 14 домакински мача в Лигата са запазвали само 1 път чиста мрежа. В 8 от случаите, двата отбора са отбелязвали гол.

Между двата отбора има 4 срещи от миналия сезон – две равенства 1-1, една победа на Валенсия с 1-0 и една победа за Лас Палмас с 2-1. Тоест 3 от 4 мача, при които двата отбора са отбелязали гол. В последните си 7 мача като гост за Лигата, Лас Палмас не са вкарали само в един.

  • Прогноза:
  • Двата отбора да отбележат гол @ 1.91