Прогноза за Утрехт – ПСВ Айндховен – Холандия, Ередивизие

Утрехт - ПСВ АйндховенШампионът ПСВ Айндховен започва сезона като гост на Утрехт.

Домакините също направиха не лоша кампания – завършиха на 5-о място. Утрехт би Цволе с общ резултат от 5-2, в опит да влезе в евротурнирите, но след това бе изхвърлен от Хераклес. Подготовката им включи 6 мача, в които направиха 2 победи, 2 равенства и 2 загуби. Могат да се борят за подобряване на постижението си като домакин миналия сезон – само 4 загуби от 17 домакински мача.

Срещу Айндховен обаче може да им е доста трудно. Освен шампионата, те спечелиха и Супер Купата. Нуждаят се от победа, за да започнат защитата си по план. Ще трябва да излязат срещу Утрехт, който е с оптималния си състав – нямат контузени, а и имат нов вратар. За ПСВ под въпрос са Хектор Морено и Луук Копманс. Освен това се разделиха с Джефри Брума. Новите им попълнения Швааб и Джурджус може да влязат в игра.

Между двата отбора е имало 48 мача, от които 27 са печелени от ПСВ. В последните 13 мача като гости нямат загуба. Определено влизат като фаворити, макар и в не напълно оптималния си състав.  Спечелиха 5 от 8-те си подготвителни мача, като успяха да бият Спортинг Лисабон, Порто и Сент-Етиен. Виждам един добър коефициент за победа!

  • Прогноза:
  • ПСВ Айднховен @ 1.91