Прогноза за Шамрок Роувърс – Дери Сити – Ирландия, Висша дивизия

Шамрок Роувърс - Дери СитиШамрок Роувърс  имаха идеален шанс да се откроят като един от топ отборите в Ирландия, след като някои от големите отбори играеха зле, а лидерите от Дъндок бяха заети с битка за групите на Шампионска лига. Те не успяха да се възползват от шанса и от 9 мача имат 4 загуби, 3 равенства и само 2 победи. Бяха изхвърлени и от битката за Лига Европа. Успяха да се отърсят от лошата серия и сега идват в серия от 3 поредни победи, с 10 отбелязани гола и само 1 допуснат. Стоят на 4-о място с шанс за още по-добро класиране.

За разлика от тях, Дери Сити не успяват да преодолеят лошия период. Имат само 2 победи от последните 7 мача във всички турнири. Все пак са загубили само веднъж, имат 4 равенства. Те завършиха на 7-о място миналия сезон, има накъде да се подобрят, но не и в тази форма.

В техен позитив е доброто им представяне като гост. В последните 8 гостувания са непобедени, като в 5 са и победители. В 14 от 16 пътувания отбелязват гол. Шамрок не са толкова добре като домакини. Имат 3 победи от последните 7 домакинства, но в 11 от 13 от тях са вкарали гол. Имали са само 1 чиста мрежа в последните 7 състезателни домакинства.

В проценти – Дери не отбелязват само в 17% от гостуванията си този сезон, а Шамрок допускат в 86% от последните 7 домакинства.

  • Прогноза:
  • Двата отбора да отбележат гол @ 2.00