Прогноза за Динамо Загреб – Залцбург – Шампионска лига

Динамо Загреб - ЗалцбургДинамо Загреб се е квалифицирал за Шампионска лига три пъти, последният е от миналата година. Винаги са завършвали в дъното на групата си. Последния сезон обаче е различно, започнаха кампанията с победа с 2-1 у дома срещу Арсенал. Това е първата им победа от 18 мача в групите на ШЛ. Ред Бул Залцбург до сега не се е класирал за групите на ШЛ. За 12-ти път са в квалификациите.

Този сезон, Загреб стигнаха до тук с общ резултат 5-3 срещу Вардар Скопие и общ резултат 3-0 срещу Динамо Тбилиси. Австрийците започнаха с общо 3-1 срещу Лиепая и 3-0 срещу Партизани.

До сега са се срещали два пъти в турнирите на УЕФА. И двата пъти Залцбург печелят. От 4-те им мача имат 3 победи и 1 равенство. Като цяло Динамо Загреб не се справят добре срещу отбори от Австрия.  От 13 мача имат само 3 победи. В 7 пътувания до Австрия имат само 2 триумфа.

Динамо са силни като домакин – от 15 домакински мача нямат загуба – 14 победи и 1 равен. Последната им загуба е от декември 2015, в групите на ШЛ срещу Байерн Мюнхен. Залцбург нямат загуба в 4-те си квалификационни мача за сега, и във всички мачове срещу Динамо Загреб – Вкарали са 12, а са допуснали 5 от тях.

Това определено ще е свиреп мач. Не бих се наел с предвиждане за краен победител, но очаквам много голове, може би нещо от сорта на 2-2 в редовното време. Ще се застраховаме със залози на голове.

  • Прогноза:
  • Двата отбора да отбележат гол @ 1.91
  • Над 2.5 гола @ 2.15