Прогноза за АЗ Алкмаар – Хееренвеен – Холандия Ередивизие

Аз Алкмаар - ХееренвеенАЗ Алкмаар и Хееренвеен започват кампанията си с мач помежду си. АЗ направиха добър сезон и завършиха на 4-о място, само на 4 точки зад третия. АЗ успяха да се квалифицират и за 5-то поредно участие в Лига Европа.

При Хееренвеен миналата година не беше много успешна. Завършиха на 12-о място и бяха 4-я най-лошо отбор в дефанзива. Като гости не бяха толкова зле, събраха 20 точки от 17 мача.

За Аз Алкмаар ще отсъстват Ван Дер Линден и Риенстра, заради контузии. Възможно е да видим новите Фред и Вегхорст. При Хееренвеен със сигурност ще отсъства Шмит. Под въпрос е Торсби. Те имат 4 нови попълнения, които може да видим

От статистическа гледна точка е интересно, че само 8 от всички 42 мача помежду им завършват наравно. АЗ Алкмаар печелят 15, а Хееренвеен 18. Хееренвеен печелят 4 от последните 5 мача срещу АЗ в първенството и губят 1 път. АЗ е печелил и губил по 2 пъти в последните 4 мача като домакин на Хееренвен. В 6-те мача преди това обаче имат 2 победи и 4 хикса.

АЗ Алкмаарса в серия от 15 поредни победи във всички първенства. Подготовката им мина страхотно – беше 9 мача. В 8 от тях вкараха поне по 3 гола. Адски резултатни са. Хееренвеен изиграха 6 мача, от които в 4 победиха. Загубиха от Андерлехт и Реал Сосиедад.

  • Прогноза:
  • АЗ Алкмаар @ 1.70
  • Над 2,5 гола @ 1.53