Прогноза за Астана – БАТЕ Борисов – Лига Европа

Астана - БАТЕ БорисовАстана стана шампион в Казахстан след драматичен, но силен сезон. Не им достигна нещо, за да влязат в битката за Шампионска лига, след участието в груповата фаза през миналата година. Ще се пробва да се докаже в Лига Европа.

БАТЕ от много време доминира футболната сцена в Беларус. Печелят титлата за 10-ти пореден сезон през 2015-а. Те са единствените от страната, които са влизали в групите на Шампионска лига и един от 2-та отбора, които играят в групите на Лига Европа – другите са Динамо Минск. От началото на шампионата са без загуба в 11 поредни срещи.

Въпреки местната доминация, все още не са се доказали в Европа. От 2012 година не са печелили мач в Европа – имат 11 загуби и 6 равенства от 17-те си срещи. Вижда се защо Астана са фаворити, макар и да имат по-малко опит в Европа.

БАТЕ не успяват да отбележат гол в 3 от последните 4 мача в Европа като гост. Едва ли Астана ще г смачка, но може да измъкне някаква победа, което ще е много положително преди суровия мач в Беларус.

До сега двата отбора не са играли помежду си. Астана ще играе без Игор Шитов и Дмитри Шомко. Най-вероятно ще видим новия Константин Енгел в игра. За БАТЕ под въпрос е само Неманя Милунович.

  • Прогноза:
  • Астана @ 2.30