Прогноза за Берое – Радник – Лига Европа

Берое - РадникПървият рунд от турнира Лига Европа вече започва, като 2 български отбора ще вземат участие от тази фаза – това са Берое Стара Загора и Славия София. Берое се изправя срещу тима на Радник Биелина (Босна и Херцеговина), докато Славия ще премери сили с Заглембе Любин (Полша). Именно първият мач ще анализираме за вас, тъй като нашите момчета са определяни за фаворити, но със сигурност няма да им бъде толкова лесно.

Берое подсили малко селекцията си с нови футболисти и сега феновете са обнадеждени за нещо по-сериозно. Селекционерът на „зелените“ – Александър Димитров най-вероятно ще заложи на Георги Божилов в атака, а зад него от втора позиция ще действат Неманя Милисавлевич и Том. В халфовата линия ще са Педрито, Васил Панайотов и Като Кохей, а в защита ще са Иво Иванов, Емин Ахмед, Атанас Зехиров и Веселин Пенев. Страж за старозагорци най-вероятно ще е Благой Макенджиев.

Тимът на Радник не е познат на широката футболна общественост, но това е по-скоро притеснително, отколкото успокояващо. Както добре знаем, българските отбори изпитват сериозни трудности срещу подобни отбори, а нивото на футбола в Босна се повиши доста, така че можем да очакваме проблеми. Деян Янкович, Велибор Дурич, Йовица Стокич, Марко Обрадович и Душан Мартинович са играчите, които ще тормозят българската защита, но те по-скоро ще се стремят да не допускат голове, отколкото да вкарват.

Берое и Радник никога не са играли помежду си, но според всички букмейкъри, нашият отбор е посочен като фаворит в първият мач. Все пак да не забравяме, че ще има и реванш, така че „зелените“ трябва да гонят комфортна преднина, за да са спокойни при гостуването си в Биелина.

Прогноза – над 2.5 гола

Коефициент – 2.25Bet365