Прогноза за Англия – Ислания – Евро 2016

Прогноза за Англия - ИсландияАнглия и Исландия ще изиграят последният осминафинален мач от Евро 2016, като срещата е на стадион „Алианц Ривиера“ и е с начален час 22:00 българско време.

Англия показа, че изпитва затруднения в груповата фаза и винаги, когато тимът е определян като фаворит се дъни. Сега обаче залогът е прекалено висок, тъй като „трите лъва“ рядко имат подобен шанс и можем да кажем, че Исландия е удобен съперник, който разчита на контраатаки и силов футбол. Рой Ходжсън ще заложи на Хари Кейн и Уейн Рууни в атака, въпреки че двамата до сега не са впечатлили с нищо. Рууни ще има по-дефанзивна функция, докато Кейн ще бъде забит напред, заедно с Даниел Стъридж. Ще им помагат бързите Рахим Стърлинг и Деле Али, а по-изтеглени назад ще са Ерик Дайър и Дани Роуз. На вратата ще е Джо Харт, а пред него Гари Кейхил, Крис Смолинг и Кайл Уокър.

Селекционерът на Исландия няма да прави радикални промени, като отново Алфред Финбогасон остава на пейката, за сметка на Сигторсон и Бодвардсон. Гилфи Сигурдсон, Биркир Бярнсон, Аарон Гунарсон и Гудмундсон пък оформят халфовата линия, а на вратата отново ще пази Ханес Тор Халдорсон, който направи доста добро впечатление.

Англия и Исландия имат само 1 мач помежду си, който е приятелски и е от далечната 2004-а година, като островитяните са победили с 6:1. Сега едва ли ще станем свидетели на подобен разгромен резултат, но ние от Прогнозираме.ком сме на мнение, че подобна тактика на Англия означава, че ще се търсят голове и ви предлагаме да заложите на това.

Прогноза – над 2.5 гола

Коефициент – 2.15Бет365