Прогноза за Вердер Бремен – Херта Берлин – Бундеслига

Днес ще се изиграят голяма част от мачовете от 19-ия кръг на немската Бундеслига, като в един от най-интересните сблъсъци, Вердер Бремен приема на своят“Весерщадион“ коравият тим на Херта Берлин.
Бременските музиканти са с приповдигнато самочувствие, след победата с 3:1 като гост на Щутгарт, но тяхното положение не е много розово, тъй като се намират на незавидната 16-а позиция с актив от едва 18 точки и са застрашени от изпадане. Като домакин те имат 1 победа, 1 равенство и цели 5 загуби, при голова разлика 5:16, което е и причината за слабото класиране. Наставникът на тима – Виктор Скрипник, има трудната задача да спаси тима от изпадане, а за целта той много разчита на опитните Клаудио Пизаро, Клеменц Фриц, Антони Ужа, Златко Юзунович и Теодор Гебре-Селасие.
Херта правят един доста добър сезон и се намират на 3-о място с актив от 33 точки, а далеч от Берлин, те имат 4 победи, 1 равенство и 4 загуби, при голов актив 12:11. Столичани имат и реален шанс да се класират за Шампионска лига, но да поддържаш такова темпо в Бундеслигата е много трудно, тъй като конкуренцията е ожесточена, а местата за евротурнирите са ограничени. Пал Дардай има на разположение няколко именити футболисти, каквито са Саломон Калу, Сами Алагуй, Валентин Щокер, Ведад Ибишевич, Петер Пекарик и Александър Баумйохан.
Вердер Бремен и Херта Берлин имат богата история помежду си, а ако погледнем малко назад в историята и анализираме последните им 5 сблъсъка, то ще видим, че днешните домакини имат 2 победи, 2 равенства и 1 загуба, което им дава леко психологическо предимство.

Прогноза – 1 @2.55 – ЕФБЕТ