Прогноза за България – Русия – Волейбол

Днес от 19:00 ч. родно време, националният тим по волейбол на България ще се изправи в една от най-важните си срещи за квалификациите на Олимпиадата срещу коравите руснаци.
България вече успя да се наложи с 3:1 гейма над Финландия и сега момчетата на Пламен Константинов ще се опитат да победят „сборная“, с което да си осигурят известно спокойствие. Отново ще се разчита много на ветерана Владо Николов, както и на Георги Братоев, Тодор Скримов, Виктор Йосифов, Теди Салпаров, Мирослав Градинаров и Мартин Божилов. Нашите момчета вече доказаха, че са един от най-добрите отбори в Европа, въпреки скромните финансови възможности, така че днес ще се надяваме на добро представяне, срещу фаворит като Русия.
Руснаците допуснаха поражение срещу Франция, но това можеше да се очаква, тъй като „петлите“ се намират в невероятна форма и вече самите те не помнят кога загубиха мач за последно. Сега „сборная“ ще иска реванш и ще играят за задължителна победа, а селекционерът Алексей Алекно ще разчита на звездите си Сергей Гранкин, Юрий Бережко, Константин Бакун, Максим Михайлов, Андрей Ащев, Александър Волков, Алексей Вербов и Алексей Обмочаев.
България и Русия имат много мачове помежду си, като лошата новина за Пламен Константинов е, че от последните 5 срещи срещу Русия сме спечелили само 1. Това разбира се не трябва да отчайва нашите волейболисти, а дори напротив, като една победа днес може да им осигури участие на Олимпиадата в Рио, което ще е огромен успех, имайки предвид трудната група, в която се намираме.

Прогноза – 1 Коефициент – 6.50 – Бет365