Прогноза за Швеция – Дания – Евро 2016

Тази вечер от 21:45 часа. отборите на Швеция и Дания ще се изправят един срещу друг, в мач от баражите за Евро 2016 във Франция. И двата тима показаха, че имат място на четвъртфиналите, но само от един от тях ще продължи напред, така че ни очаква един много оспорван и интересен сблъсък.

Швеция бяха в група с отборите на Молдова, Лихтенщайн, Австрия, Русия и Черна Гора, но не успяха да разкрият пълният си потенциал, въпреки че в групата имаше 2 аутсайдера. Големите звезди в скандинавския тим са Златан Ибрахимович, Себастиан Ларсон и Ким Калстрьом, но играчи като Джон Гуидети, Албин Екдал, Ола Тойвонен, Понтус Вернблум, Ахмед Халили и Оскар Левички, също са много класни и със сигурност ще искат да продължат напред. На вратата на Швеция отново ще бъде ветерана Андреас Исаксон, а пред него се очаква да играят Олсон, Лустиг, Грандквист и Антонсон. Това е първият от двата мача между отборите на Швеция и Дания, така че не всичко ще се реши тази вечер.

Червеният динамит пък бе в група с тимовете на Албания, Сърбия, Португалия и Армения, които са доста по-сериозни отбори. Големите очаквания тук са към Николас Бендтнер, който се завърна след тежка контузия и сега е жаден за голове. Помощници са му опитните Кристиан Ериксен, Микаел Крон-Дели, Томас Каленберг, Мартин Брайтуайт, Даниел Васс и Себастиан Поулсен, а освен на Бендтнер в атака, може да се разчита на Пионе Систо и Николай Йоргенсен. Датчаните са един доста корав отбор, който умело се възползва от физическите качества на своите футболисти, а фактът, че това е скандинавско дерби, предвещава много корав сблъсък.
Швеция и Дания имат доста мачове помежду си, но ако се вгледаме в последните им 5 срещи ще видим, че червеният динамит има цели 4 победи и само 1 равенство, което им дава известна преднина днес. Тук обаче нещата ще бъдат малко по-различни, тъй като ще има и реванш, и едва ли Дания ще играят на върха на възможностите си. Екипът на Прогнозираме.ком смята, че гостите тази вечер ще пестят силите си и ще разчитат на коравата си защита, като целта ще бъде да не се допускат попадения.

Срещата ще бъде предавана по Диема Спорт.

Прогноза – Х @3.00 – Bet365