Прогноза за Северна Ирландия – Гърция – Евро 2016

Тази вечер от 21:45 ч. българско време ще се изиграят голяма част от мачовете от квалификационната фаза за Европейското първенство през 2016 г, като срещата, която ще анализираме от екипа на Прогнозираме.ком е между отборите на Северна Ирландия и Гърция.
Изненадващо или не, Северна Ирландия окупираха първото място в група „F“, като имат 17 точки от 8 мача, но пък са само с 1 точка пред Румъния, така че ако искат да запазят лидерството си, не трябва да се отпускат или да подценяват „елините“. В тима на домакините блести нападателя Кайл Лаферти, както и опитният Крис Беърд, но той няма да вземе участие в днешният двубой, тъй като трябва да изтърпи наказание. Крис Брънт, Джони Евънс и Саймън Дейвис, също са много опитни и класни играчи, а предвид формата им и амбициите, можем да очакваме един много интригуващ двубой.
Гърция пък се представят изключително зле на тези квалификации и имат едва 3 точки, след 8 изиграни мача, което им отрежда и последното място в групата. Те нямат никакви шансове за класиране напред, но това не им пречи да покажат зъби и да затруднят своят съперник. Костас Манолас, Митроглу, Карелис, Коне, Пападопулус, Лукас Винтра и Джанис Фетфатзидис са много добри и доказали се футболисти, но нещо в тяхната игра липсва и те не могат да заиграят като добре смазана машина.
Ако разгледаме последните 5 мача между Северна Ирландия и Гърция, ще видим, че силите са изравнени, тъй като островитяните са спечелили 2 мача, докато южните ни съседи са грабнали победата в 3 срещи. Сега обаче, Северна Ирландия ще има подкрепата на своите изключително верни фенове, които задължително ще искат победа и класиране за четвъртфиналите във Франция през 2016 г.

Прогноза – 1 @2.40 – Bet365