Прогноза за Русия – Швеция – Евро 2016

Днес от 19:00 ч. българско време, Русия приема Швеция в един от най-важните мачове от група „G“ за Евро 2016. И двата тима имат сериозни амбиции и реални шансове да продължат напред, но мачът е по-важен за руснаците, които дълго време не са се докосвали до големите мачове.
„Сборная“ се намират на 3-о място в групата, с актив от 8 точки, като имат 2 победи, 2 равенства и 2 загуби, при обща голова разлика 9:4. Възпитаниците на Леонид Слутски редуват силни и слаби мачове, но ако искат да продължат участието си извън груповата фаза, нямат право на повече грешки. Руснаците разполагат с много качествени футболисти, каквито безспорно са Игор Акинфеев, Сергей Ржиков, Дмитри Торбински, Виктор Фейзулин, Алан Касаев, Александър Кержаков, Алан Дзагоев, Игор Денисов, Денис Черишев, Артьом Дзюба, Роман Широков и Александър Кокорин. Почти всички играчи от националният тим се подвизават в местното първенство, така че се познават много добре и знаят как да работят в екип.
Шведите пък вече не са тази световна сила, която познавахме до скоро, но все пак разполагат с много звезди, а и знаят как да се възползват от слабостите на противника. Скандинавците са на 2-а позиция в група „G“, като имат 12 точки и все още не познават вкуса на поражението. Много се разчита на звездата Златан Ибрахимович, но не трябва да подценяваме уменията на Йохан Елмандер, Тобиас Хисен, Ола Тойвонен, Маркус Берг, Албин Екдал, Себастиан Ларсон, Понтус Вернблум, Абдул Халили, Алекс Качаниклич, Александър Фарнеруд и Андреас Исаксон.
Русия и Швеция имат общо 4 мача помежду си през последните години, като са си разделили по 1 победа и 2 сблъсъка са завършили наравно. Това ясно показва, че силите са изравнени, а сега шведите са с приповдигнато самочувствие, тъй като още нямат загуба, а руснаците са притиснати до стента и ако днес се издънят, то е възможно да изгубят шансове за класиране на четвъртфиналите. Нашият екип смята, че тази вечер ще станем свидетели на много оспорван двубой, в който и двата тима ще търсят гола.

Прогноза – гол/гол @2.10 – Bet365