Прогноза за Лех Познан – Белененсес – Лига Европа

Днес ще се изиграят първите мачове от груповата фаза на Лига Европа, като от 22:05 ч. българско време на стадион „ИНЕА“ Лех Познан приема тима на португалският Белененсес. И двата отбора са сред новаците в евротурнирите, така че можем да очакваме един интересен и атрактивен сблъсък.
Лех Познан са сред силните полски отбори, като правят много добро впечатление с играта си. Те практикуват атакуващ и отворен футбол, но и разполагат с нужните играчи за целта. Сред по-известните имена в тима са Каспер Хамалайнен, Марсин Робак, Симон Павловски, Дариуш Формела и Дарко Йевтич, като има и много млади и талантливи играчи, които искат да се докажат на голямата сцена.
Белененсес са сред по-посредствените отбори в Португалия, но и там конкуренцията е голяма, така че те нямат големи шансове да завършат в топ 5. Почти всички играчи в тима са португалци, с изключение на Куча Миранда, който е от Капо Верде и Луис Леал от Сао Томе. Мигел Роса, Бетиньо, Карлос Мартинс, Абел Камара и Рикардо Диас са по-опитните играчи на Белененсес, а и те също като Лех, разчитат на млади местни таланти, тъй като не разполагат с големи бюджети за привличане на чуждестранни звезди.

Лех Познан и Белененсес, не са се срещали до сега, но именно това прави сблъсъка толкова интересен и непредвидим. В последните си мачове от местните първенства, Лех Познан паднаха с 1:0 от Побешкидзе, докато Белененсес претърпяха шоково поражение от Бенфика с 6:0. Сега и двата тима ще искат да се реваншират на своите фенове, но според екипа на Прогнозираме.ком, по-големи шансове имат поляците, които ще разчитат и на своите верни фенове.

Прогноза – 1 @1.83 – Бет365