Прогноза за България – Норвегия – Евро 2016

Днес от 21:45 ч. България ще изиграе един от най-важните си мачове за Европейското първенство през 2016-а година, като приема на националният стадион „Васил Левски“, отборът на Норвегия. Това е 7-ият мач от група „Н“ и ако нашите лъвове искат да продължат напред, то нямат право на грешки тази вечер.
България се намира на 4-о място във временното класиране с актив от 8 точки и ако днес спечели срещу скандинавците, то шансовете за бараж са реални, но зависи и как ще се представим в следващите мачове. Новият селекционер – Ивайло Петев, е готов за победа, като ще разчита Ивелин Попов, Илиан Мицански, Ивайло Чочев, Георги Миланов и Светослав Дяков. Петев до известна степен обнови отбора и повика нови играчи, като остави тези без отбор извън групата за квалификационните мачове. Маркиньос, Валери Божинов, Милен Гамаков и Андрей Гълъбинов, също могат да получат шанс за изява, но това ще разберем едва след като започне мача.
Норвегия път идват в София с повдигнато самочувствие, след като ни победиха в първият мач с 2:1. Скандинавците не са някаква световна сила, но все пак разполагат с много корави и добре подготвени футболисти. Сред тях се открояват имената на Александър Тетей, Валон Бериша, Хавард Нилсен, Джоне Самуелсон и 16-годишният талант Мартин Йодегаард, който прави много добро впечатление с уменията си. Джошуа Кинг, Тарик Елоноюси, Мохамед Абделауе и Мортен Гамст Педерсен са другите играчи, които са по-известни на футболните фенове, така че ни очаква един много труден мач, в който се надяваме нашите момчета да излезнат победители.
От последните 5 мача между България и Норвегия, можем да видим, че отборите са равностойни, тъй като са си разменили по 2 победи и 1 равенство. Сега обаче, мачът е много по-важен за „лъвовете“ и ние от Прогнозираме.ком ще бъдем патриоти и ще заложим на нашите момчета.

Прогноза – 1 @2.15 – Bet365