Прогноза за Од Гренланд – Борусия Дортмунд – Лига Европа

Ще се изиграят първите мачове от последният квалификационен рунд за турнира Лига Европа, като след това започва груповата фаза и сегашните двубои са много важни за всички отбори, които искат да се изявят на едно високо европейско ниво. Мачът, който от екипа на Prognozirame.com ще разгледаме е между норвежкия Од Гренланд и немския Борусия Дортмунд.
Од Гренланд нямат почти никакъв опит в Европа, но пък последната година показаха много добра игра и резултати, с което заслужиха правото си да се борят за участие в груповата фаза. Тимът привлече няколко класни попълнения, които безспорно повишиха нивото на футбола. Такива са Оливър Оушън, Папе Диуф, Бентли, Адриан Гаши и Оле Йорген Халворсен. Сред по-опитните местни звезди са капитана Щефан Хаген, Джоне Самуелсон и 41-годишният ветеран Фроде Йонсен. Норвежците по традиция разчитат предимно на домакинствата си, но пък не са отбор, който играе в глуха защита, а напротив – практикуват атрактивен и атакуващ футбол.
За Борусия Дортмунд всички знаем, че са един много класен и опасен отбор, който е жаден за трофеи и не може да си позволи отпадане от Лига Европа. Тимът има нов наставник – Томас Тучел, който успя да вдигне самочувствието на футболистите и това си пролича в срещата от бундеслигата срещу Борусия Мюнхенгладбах. Марко Ройс, Хенрих Михтарян, Пиер Америк Обумеянг, Нури Шахин, Шинджи Кагава, Кевин Гроскройтц, Илкай Гюндоган и Адриан Рамос са все доказали се играчи, така че Дортмунд със сигурност е големият фаворит в този сблъсък, но не трябва да подценяваме и шансовете на норвежците.
Од Гренланд и Борусия Дортмунд никога не са играли помежду си, но точно това прави този мач толкова интересен и непредвидим. Нашият екип е на мнение, че ще станем свидетели на красив и резултатен двубой, в който и двата тима ще отбележат гол.

Прогноза – гол/гол @2.00 – Bet365