Прогноза за Яблонец – Аякс – Лига Европа

Днес ще се изиграят всички реванши от последният кръг за Лига Европа, като ще се определи кои отбори ще продължат надпреварата в груповата фаза и кои ще спрат участието си в евротурнирите. Един от най-оспорваните и интересни мачове ще бъде между отборите на Баумит Яблонец и Аякс, а ние от Прогнозираме.ком, ще анализираме именно него.
Баумит Яблонец нямат голям опит в евротурнирите, но със сигурност искат да участват тази година, като за целта ще трябва да дадат всичко от себе си и да отстранят далеч по-класният си съперник. Първата среща в Холандия завърши при резултат 1:0 в полза на Аякс и сега чехите ще трябва да не допускат гол, което е много трудна задача. Отборът не разполага с голям бюджет и съответно няма известни футболисти и предимно се разчита на играчи от местното първенство. Все пак можем да видим опитни футболисти от ранга на Мартин Долежал, Ондрей Михалик, Томаш Вагнер, Даниел Роси, Михал Травник и капитана Томаш Хубшнер.
Аякс безспорно е фаворитът в този двубой, но трябва да отбележим, че холандският гранд не е това, което беше едно време и сега се разчита много на млади футболисти, които в последствие биват продавани на по-големи отбори. Все пак, Франк де Бур може да разчита на Виктор Фишър, Ласе Шоне, Неманя Гуделж, Деви Клаасен, Тулани Сереро, Яя Саного и изключително опитния Джон Хейтинга, които вече са се доказали на терена и едва ли ще подценят днешният съперник.
Яблонец и Аякс не са се срещали на ниво Европа, с изключение срещата от миналата седмица, като сега чехите са домакин и трябва да играят на върха на възможностите си, ако искат да зарадват своите фенове. Нашият екип смята, че срещата е трудна за прогнозиране, но пък ще има голове и затова ще заложим на опцията, че и двата отбора ще отбележат гол.

Прогноза – гол/гол @1.72 – Бет365