Прогноза за Абърдийн – Кайрат Алмати – Лига Европа

Днес са последните мачове от предварителните квалификационни кръгове за Лига Европа, а срещата, която ще анализираме е между отборите на Абърдийн и Кайрат Алмати. Първата среща завърши при резултат 2:1 в полза на казахстанците, така че сега шотландският тим ще има много трудна задача.
Абърдийн направи един силен сезон в местният шампионат и с право си заслужи участието в евротурнирите, а това е последната крачка за влизане в групите, така че няма място за грешки. Шотландците по традиция имат силна школа и разчитат предимно на местни футболисти, тъй като не разполагат с големи бюджети за покупка на чуждестранни звезди. Сред по-известните играчи на домакините са Адам Рууни, Дейвид Гуудуили, Райан Джак, Пол Куин, Марк Рейнолдс и Шей Лоугън. Абърдийн нямат голям опит в евротурнирите, но същото важи и за днешният им съперник, така че все още нищо не е решено в този двбуой.
Кайрат Алмати е отбор, който не е познат на футболните фенове, но казахстанците разчитат предимно на корава игра и защитен футбол, така че днес те ще опитат да пазят преднината си, с цената на всичко. В тима има малко чуждестранни играчи, каквито са Бруно Соареш, Джерард Гуху, Сито Риера, Серджиньо и Дорде Деспотович, а сред местните надежди са Станислав Лунин, Серхи Ткачук и Замбил Кукейев. Безспорно най-голямата звезда на тима е ветерана Анатолий Тимошчук, който много добре познаваме от немският гранд Байерн Мюнхен.
Резултатът 2:1 от първият мач дава предимство на Кайрат, но сега те ще са гости и ще имат не леката задача да пазят крехката си преднина, тъй като Абърдийн се нуждае от 1 чист гол и ще продължи напред. Този мач ще бъде много оспорван и равностоен, но ние от Prognozirame.com ще заложим на шотландците, които играят много силно на своят „Питодри Стейдиум“.

Прогноза – 1 @2.05 – Bet365