Прогноза за Вардар Скопие – Апоел Никозия – Шампионска лига

Днес ще се изиграят мачовете реванши от 2-ият предварителен кръг на Шампионска лига, като българският шампион Лудогорец ще търси задължителна победа на Милсами, тъй като паднаха с 0:1 в Разград и сега всичко друго от победа и продължаване в надпреварата ще се счита за грандиозен провал.
Срещата, която ние ще разгледаме обаче е между отборите на Вардар Скопие и Апоел Никозия, която е с начален час 21:00.
Домакините от Скопие успяха да измъкнат нулево равенство с първият мач в Кипър и сега ще се опитат да не допускат гол и евентуално да се класират за следващия кръг. Тимът не разполага с голям потенциал, тъй като футболът в Македония е на доста ниско ниво и отборите нямат кой знае какви финансови бюджети. Все пак се очаква 33-хилядния „Филип II Арена“ да бъде изпълнен до краен предел, което малко или много ще окаже влияние. Сред по-известните футболисти на Вардар са Златко Таневски, Бобан Грънчаров, Жуан Фелипе и Деян Блажевски, но те не са някаква световна сила, така че не можем да очакваме много от тях. Вардар по-скоро ще заложи на отборен дух и прибрана игра, чакайки своят шанс.
Апоел Никозия е малко по-опитния отбор, когато става въпрос за евротурнири, но възпитаниците на Домингос Пациенца не показаха своите възможности в първият мач и сега трябва да търсят задължителен гол. Сред футболистите на Апоел виждаме някой по-известни имена във футбола от ранга на Константинос Хараламбидис, Ефстатиос Алфонетис, Винисиус, Вандер Виера, Нуньо Мораис и Гилерме Шоко, когото познаваме от изявите си в Лудогорец.
И македонското и кипърското първенства в момента са в почивка, така че отборите са със свежи сили и ще търсят победата. Нашият екип смята, че Апоел е по-класният отбор с по-големи амбиции, така че ще заложим на тях. Прогноза 2, при коефициент от БЕТ365 – 2.05