Прогноза за Волеренга – Сандефьорд – Норвегия

Днес от 19:00 ч. българско време ще се изиграе мача между Волеренга и Сандефьорд, който е от 16-ия кръг на норвежката Типпе Лига. Двата отбора се намират на коренно различни полюси, тъй като домакините имат амбиции за шампионската титла, а гостите се борят за оцеляване и всяка точка за тях е от огромно значение.
Волеренга са на 3-о място във временното класиране, като имат 27 точки и са само на 6 от лидера Розенборг. На своят „Улеваал“, Волеренга имат 3 победи и 4 загуби, като все още на са правили равен мач, а головата им разлика е 12:11, което означава, че са доста колебливи на свой терен. Като гост обаче те са изключително корави и имат 5 победи и 3 равенства, но днес ще домакинстват, така че можем да очакваме изненада. В състава обаче има много качествени футболисти, като Даниел Браатен, Даниел Холм, Кристиан Гриндхайм, Расмус Линдквист, Мортен Бере, Гаяс Захид и Херман Стегел, които със сигурно искат да се изявяват в Европа и ще се борят във всеки един мач.
Сандефьорд е доста непретенциозен отбор, който обаче не трябва да подценяваме в никакъв случай, тъй като всеки тим, борещ се за оцеляване може да бъде много опасен. От друга страна обаче, гостите в днешният сблъсък са на последната 15-я позиция във временното класиране с едва 9 точки, а далеч от дома нямат победа, записали са само 1 равенство и цели 6 загуби, при голова разлика 8:24. Това е шокиращо слаб актив, който не можем да пренебрегнем, но все пак Сандефьорд имат някой сравнително добри играчи, каквито са Ерик Ламой, Жеан Менди, Мадс Педерсен и Роджер Ришхолт.
Ако разгледаме историята между днешните съперници ще видим, че Волеренга е категоричен фаворит и в повечето двубои дори мачка Сандефьорд с по 4-5 гола. Нашият екип смята, че днес домакините няма да подценят своят съперник и ще играят на върха на възможностите си, като именно за това прогнозираме над 3.5 гола. Коефициентът на БЕТ365 за този залог е 2.00, което е добра оферта, имайки предвид, че норвежците си отбелязват доста попадения. Успех на всички!