Прогноза за Млада Болеслав – Стрьомгодсет – Лига Европа

Днес ще се изиграят мачовете от вторият рунд на предварителните квалификации за Лига Европа, като срещата, която ще анализираме е между отборите на Млада Болеслав и Стрьомгодсет, която е с начален час 20:00 българско време.
Чешкият Млада Болеслав не е сред европейсите грандове, но това е тим, който играе доста добре на своя земя, а и има големи амбиции, въпреки скромната си история. Мениджърът на тима – Карел Яролим, може да разчита на някои много опитни и класни футболисти, какви безспорно са Милан Барош, Ян Чрамоста, Лукаш Магера, Томаш Фабиан, Гастон Менди и Ян Шеда. Чехите по принцип са доста технични футболисти, като имат много добра школа и го доказват с играчите си, които се подвизават в елитни европейски тимове. Болеслав и тази година се представят много убедително, така че техните фенове ще очакват победа днес, но пък Стрьомгодсет не са за подценяване и ще бъде доста трудно на домакините.
Норвежците не са сред най-титулованите местни тимове, но в последните години успяха да спечелят няколко трофея, което им дава право да се изявяват в Европа и да се борят за участие в груповата фаза на Лига Европа. Стрьомгодсет нямат голям финансов бюджет, с който да купуват чуждестранни играчи, така че разчитат на мести футболисти. Сред по-известните имена са Петер Моен, Мадсен, Петерсен, Викхайм и Хойбратен, но те едва ли са ви толкова добре познати, тъй като футбола в Норвегия не е на много високо ниво, изключвайки гранда Розенборг.
Млада Болеслав и Стрьомгодсет не са се срещали никога на европейски турнир и това не е учудващо, като се има предвид, че и двата отбора са с доста скромен потенциал. Въпреки това, ние от Prognozirame.com, считаме че чехите са по-класният тим, с по-големи амбиции и възможности, така че ще заложим на домакинска победа, която е с коефициент 1.85 от БЕТ365. Прогноза – 1