Прогноза за Динамо Минск – Черно Море – Лига Европа

Днес ще се изиграят реваншите от Лига Европа, като носителят на Купата на България – Черно Море, ще гостува на Динамо Минск след 1:1 от първият сблъсък. Тази среща е много важна и за двата тима, които нямат голям опит в евротурнирите, но всеки от тях иска да покаже на какво е способен.
Първият мач между Динамо Минск и Черно Море беше по-предпазлив, но сега беларусците ще имат домакинско преимущество и ще са по-уверени. Освен това, Динамо се намира в много добра форма, тъй като първенството им започна отдавна, докато Черно Море все още не са влезнали в ритъм. В Динамо вече има 1 футболист с българско гражданство и това е бившият играч на ЦСКА – Удоджи. Нусмир Фаич, Ненад Адамович, Нивалдо, Артьом Биков и Глеб Расадкин са по-опитните играчи, на които ще се разчита, като Динамо ще играят повече в защита, тъй като вече имат гол на чужд терен, който им дава известно спокойствие.
Черно Море направи 1 мач за първенството, но не бяха достатъчно убедителни и изравниха в последната минута от добавеното време. Сега те трябва да търсят задължителен гол ако искат да продължат напред, а Никола Спасов ще трябва да избере 11-те, които да му донесат победата. В предни позиции отново ще се разчита на Матиас Курьор и Бакари, които показаха, че са добър тандем, но ще се разчита и на Симеон Райков, Тодор Паланков, Стенио, Марк Клок и Хуан Варела. В защита трудната задача ще се падне на Мишо Венков, Стефан Станчев, Мамуту Кулибали и Траян Траянов, които не трябва да допускат нападателите на Динамо да застрашават вратата на варненци.
Букмейкърите определеят Динамо Минск за фаворит, но ние от Прогнозираме.ком, смятаме, че все още нищо не е решено и Черно Море има своите шансове да продължи напред. Ние също така сме убедени, че „моряците“ ще вкарат поне 1 гол, така че ще заложим на опцията, че и двата отбора ще отбележат гол, а тя е с коефициент 2.20 при Бет365.

Прогноза : Гол/Гол. Коефициент : 2.20 @ Bet365